Hlavní obsah

Počasí bude i dál na draka. Doslova

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pondělním náznaku teplejšího počasí bude od úterý do Česka opět proudit chladný a vlhký severozápadní vzduch, který teplotám nedovolí stoupnout nad 20 stupňů. Navíc bude foukat silný vítr. Teploty budou dál pod dlouhodobým normálem. Počasí se tak hodí k aktivitám ryze podzimním, jako je například pouštění draků. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 24.5.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„K podprůměrným teplotám v porovnání s dlouhodobým normálem se přidá proměnlivá – během odpoledních hodin převážně velká oblačnost, místy s deštěm nebo přeháňkami. K dlouhému rukávu se tak bude stále hodit pláštěnka nebo deštník,” doporučuje Honsová.

Pondělní ráno bylo chladné, teplota na horách klesala i pod bod mrazu, jinde se držela jen málo nad nulou.

Odpolední teploty by ale měly být v pondělí nejvyšší z celého týdne. Meteorologové už v minulých dnech upozorňovali na skok, který pondělní teploty zaznamenají. V neděli byly předpovědi až na 25 stupňů v Čechách. Rozdíl ale nakonec nebude tak velký, předpokládají se teploty nejvýše kolem 22 stupňů v Čechách, jinde 16 až 20 stupňů. Pocitovou teplotu navíc bude snižovat vítr o rychlosti až 55 km/h.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

 

Větrno bude i v úterý, k tomu zataženo až oblačno. Nad ránem teploty klesnou na 9 až 13 stupňů, přes den se dostanou jen trochu výše na 12 až 16 stupňů.

Následují dny budou jako přes kopírák.

Ráno se vždy obloha trochu projasní, během dne bude ale opět zataženo, místy se objeví déšť nebo přeháňky. Teploty ráno klesnou na 5 až 9 stupňů, přes den budou na 14 až 18 stupních. To bude platit ve středu, ve čtvrtek i v pátek.

Lehounce oteplit by se mělo na víkend, ovšem stále bude polojasno, místy s přeháňkami. Teploty ráno zůstanou mezi 5 a 9 stupni, přes den se dostanou na 15 až 19.

Reklama

Výběr článků

Načítám