Hlavní obsah

Na státní svátek počasí moc nepotěší

Právo, Václav Pergl

Ve středu, kdy si připomeneme 32. výročí sametové revoluce a Mezinárodní den studentstva, nám počasí nebude příliš přát. Podle meteorologů bude většinou zataženo.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 16.11.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Ve středu 17. listopadu bude zataženo, ojediněle mrholení a mlhy,“ řekla Právu meteoroložka Dagmar Honsová. Dodala, že v roce 1989 byla 17. listopadu v pražském Klementinu po ránu naměřena teplota minus 1 stupeň a odpoledne vystoupala jen na 3,9 stupně.

Počátek třetího listopadového týdne bude ve znamení inverze. Ve vyšších vrstvách atmosféry do Česka bude proudit teplý vzduch, a to kolem tlakové výše nad severovýchodní Evropou. „Převládající nízkou oblačnost v druhé polovině týdne vystřídá vysoká oblačnost s občasným deštěm nebo přeháňkami. Ty budou na vrcholcích hor ve čtvrtek přecházet v déšť se sněhem nebo ve sněžení. Po pátečním přechodu teplé fronty bude pršet i na horách a teploty v pátek a v sobotu vystoupí až na 12 stupňů. Citelné ochlazování přinese až nedělní severní proudění,“ konstatovala Honsová.

Srážek bude do konce listopadu spíš méně

Počasí

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor sněhové nebo smíšené, po ránu místy mlhy. Od pátku bude foukat čerstvý západní vítr s nárazy o rychlosti kolem 50 km/h. O víkendu se ráz počasí začne měnit. Zatímco v sobotu se očekávají ojediněle dešťové přeháňky a teploty do 12 stupňů, v neděli odpoledne se ochladí a na horách má sněžit.

17. listopad v Praze bude v duchu vzpomínkových akcí, demonstrací a protikoronavirových opatření

17. listopad

Reklama

Výběr článků

Načítám