Hlavní obsah

Na severovýchodě hrozí extrémní deště, zvedají se hladiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové varují před extrémními dešti v severovýchodním cípu České republiky. Výstraha platí do středečního brzkého odpoledne. Na východě Moravskoslezského kraje spadlo v noci na středu přes 50 litrů vody na metr čtvereční. Intenzivní noční déšť už zvedl hladiny některých toků v kraji.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Mapa se srážkami očekávanými do středeční půlnoci

Článek

„Během noci na některých stanicích napršelo kolem 60 mm. Srážky budou s proměnlivou intenzitou pokračovat i během dopoledne, očekáváme dalších 20 až 30 mm. Odpoledne budou srážky postupně ustávat,” uvedli meteorologové.

Varování Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před extrémními srážkami platí do středečních 14 hodin. Platí pro okresy Bohumín, Český Těšín, Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Havířov, Jablunkov, Karviná, Orlová a Třinec.

Foto: ČHMÚ

Výstraha ČHMÚ před extrémními dešti a vzestupem hladin

Nejvydatnější déšť byl v noci v Nýdku na Frýdecko-Místecku, kde spadlo 64 litrů vody na metr čtvereční. O čtyři litry méně naměřili meteorologové v Jablunkově.

V důsledku intenzivního nočního deště se zvedly hladiny některých toků. Ojediněle mohou až do dnešního podvečera dosáhnout druhého stupně povodňové aktivity, kdy už se voda vylévá z břehů. Výstraha meteorologů před vzestupem hladin platí kromě východních okresů Moravskoslezského kraje také pro Vsetínsko a okres Rožnov pod Radhoštěm.

První povodňový stupeň byl po 10:00 hodin dosažen na Stonávce v Hradišti, Olši v Dětmarovicích, Čeladence v Čeladné, Olešné v Palkovicích a Ropičance ve stanici Řeka. Druhý stupeň byl dosažen na Olši v Českém Těšíně.

Reklama

Výběr článků

Načítám