Hlavní obsah

Mrazivá rána vystřídají v druhé půlce týdne četné srážky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V první polovině týdne se dočkáme mrazivých rán, kdy budou teploty klesat i pod -10 °C. V druhé polovině týdne půjdou teploty nahoru a začne přibývat srážek, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 10.1. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pondělí bude převážně oblačno až zataženo s občasným slabým sněžením či přeháňkami, které budou v nižších polohách smíšené či dešťové. Odpolední teploty vystoupají na -1 až 3 °C, na severovýchodě bude pouze kolem -2 °C.

„Od úterý bude počasí v Česku pod vlivem mohutné tlakové výše, která slibuje sice malou oblačnost, jen ráno a dopoledne se budou místy tvořit mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den,” uvedla Honsová.

Loňský rok byl druhý nejstudenější za posledních 10 let

Počasí

V úterý bude převážně jasno až polojasno. Ráno se místy objeví mrznoucí mlhy či nízká oblačnost. Teploty klesnou na -6 až -10 °C, pod nízkou oblačností to bude kolem -4 °C. Odpolední maxima se dostanou na -5 až 1 °C, přičemž na východě bude teplotu snižovat vítr.

„Středeční ráno bude nejchladnější z celého týdne. Ve středu bude jasno až polojasno, po ránu se místy objeví mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Teploty klesnou na -8 až -12 °C, pod nízkou oblačností kolem -5 °C. Přes den se teploty dostanou na -3 až 2 °C.

Ve čtvrtek bude pokračovat oblačné počasí s občasným mrznoucím deštěm či sněžením. Ráno teploty klesnou na -2 až -7 °C, denní se dostanou na -2 až 2 °C, v Polabí to bude kolem 5 °C.

Polojasno až oblačno, od středních poloh se sněžením nabídne pátek. Ráno teploty klesnou na -2 až -6 °C, přes den se dostanou na -1 až 3 °C, v Polabí opět až kolem 5 °C.

V sobotu bude dominovat oblačné počasí, které se přechodně protrhá na polojasno s občasným sněžením či přeháňkami. Ranní minima se budou pohybovat mezi -1 a -5 °C, denní teploty se dostanou na 0 až 4 °C.

Oblačno až zataženo, místy s přeháňkami či sněžením, v nižších polohách s deštěm, to nabídne neděle. Ráno by měly teploty klesat na 0 až -4, přes den se dostanou na 0 až 4 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám