Hlavní obsah

Meteorologové varují před mrznoucími mlhami a náledím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náledí bude hrozit od sobotní noci až do nedělního dopoledne na severovýchodě Čecha a na jihu a ve střední části Moravy. Výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Článek

Meteorologové varují, že se budou tvořit mrznoucí mlhy. Hrozit proto bude snížená dohlednost a v případě, že mrznoucí mlhy budou trvat delší dobu, může dojít ke vzniku námrazy. Na silnicích v tom případě bude hrozit nebezpečí smyku. Řidiči by proto měli snížit rychlost a jet maximálně opatrně, uvedl ČHMÚ.

Výstraha platí od sobotních 22 hodin až do neděle devíti ráno. Týká se celého Jihomoravského kraje, východu Vysočiny (Bystřice pod Pernštejnem, Náměště nad Oslavou, Nového Města na Moravě, Třebíče, Velkého Meziříčí a Žďáru nad Sázavou), Olomouckého kraje s výjimkou Jeseníku, východu Pardubického kraje (Králíků, Lanškrouna, Moravské Třebové, Poličky, Svitav a Žamberka).

Výstraha dále platí pro Novojičínsko, Odry, Rýmařovsko a Vítkovsko v Moravskoslezském kraji a západ Zlínského kraje (Kroměřížsko, Holešov, Bystřice pod Hostýnem, samotný Zlín, Otrokovice a Uherskohradišťsko). Vyhlášena byla i pro Královéhradecký kraj kromě Dobrušky, Rychnova nad Kněžnou a Kostelce nad Orlicí.

V Praze a středních Čechách řidiči bourají na namrzlých silnicích

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám