Hlavní obsah

Meteorologové varovali před náledím, sněžením a silným větrem

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pondělí varoval před silným větrem, nebezpečím tvorby sněhových jazyků, sněžením a tvorbou náledí. Hrozit budou zejména v průběhu úterý.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 11.1.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Silný jihozápadní vítr bude hrozit od úterního časného rána do 18.00 v částech Středočeského, Jihočeského, Plzeňského a Ústeckého kraje. V nárazech může mít rychlost přes 65 kilometrů v hodině.

Od úterního rána až do půlnoci se mohou v částech Středočeského, Jihočeského,  Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Libereckého, Královéhradeckého a Pardubického kraje a rovněž na Vysočině tvořit v důsledku silného větru a očekávaného sněžení sněhové jazyky.

Sněžit by podle výstrahy mělo v částech Jihočeského, Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Libereckého, Královéhradeckého a Pardubického kraje od úterních 8.00 do 20.00, přičemž během 12 hodin může napadnout až 15 centimetrů nového sněhu.

Česko čekají celodenní mrazy a další sníh, i v nížinách může být až –15 °C

Počasí

Vedle toho bude od úterního podvečera v částech Středočeského, Jihočeského, Plzeňského, Karlovarského, Libereckého, Královéhradeckého a Pardubického kraje hrozit až do středečního rána tvorba náledí.

Reklama

Výběr článků

Načítám