Hlavní obsah

Koncem týdne bude teplo, ale zafouká a zaprší

Počasí v závěru týdne ovlivní frontální rozhraní, díky němuž bude na západě území republiky více oblačnosti a objevovat se budou i srážky. Nejvyšší odpolední teploty se nicméně budou i nadále držet kolem hranice 20 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 17. 10. 2019 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převážně jasno, ráno ojediněle s mlhami a odpoledními teplotami mezi 15 a 19 stupni.

V pátek bude v Čechách převážně oblačno, na Moravě a ve Slezsku polojasno s ranními teplotami mezi 11 a 7 stupni. Přes den se maxima dostanou na 15 až 19 stupňů,” uvedla Honsová.

Oblačné počasí s ojedinělými přeháňkami v Čechách vydrží rovněž v sobotu. Na východě území bude převládat polojasno, ale ráno zde budou četnější mlhy. Ranní minima klesnou na 10 až 6, odpoledne v Čechách vystoupají na 13 až 17, na Moravě a ve Slezsku až ke 20 stupňům. Pocitovou teplotu nicméně bude snižovat čerstvý vítr.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

V neděli bude v Čechách opět převážně oblačno s ojedinělými přeháňkami. Na východě se dočkáme ranních mlh ale rovněž polojasné oblohy. Ráno teploty klesnou na 10 až 6, přes den vystoupají na 14 až 18 na západě a 16 až 20 na Moravě a ve Slezsku. I nadále bude vanout čerstvý vítr.

V pondělí by se mělo frontální rozhraní posunout, díky čemuž bude v Čechách  převážně polojasno, zatímco na východ se přesune zvětšená oblačnost doprovázená přeháňkami. Ráno klesnou teploty na 11 až 7, přes den se dostanou na 15 až 19 stupňů.

Podobná teplotní tendence by se měla udržet i v úterý a ve středu, kdy by mělo převládat polojasné počasí s ranními mlhami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám