Hlavní obsah

Jaro má zpoždění, vrací se sníh

Novinky, coe

Studeného počasí, které poznamenalo minulé dny, se jen tak nezbavíme. Na většině území můžeme čekat přeháňky, na horách se opět objeví sníh. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 15.4.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V současnosti zažíváme teploty, které se v průměru vyskytují o měsíc dříve, a tento trend přetrvá i do příštího týdne.

„Sněžit bude v horských oblastech do konce týdne, v nižších polohách to bude postupně už pouze o dešti,“ sdělila Honsová, podle níž může ve čtvrtek na horách napadnout až 35 centimetrů nového sněhu.

Čtvrtek bude zatažený až oblačný, ráno by mohlo být v Čechách přechodně polojasno. V polohách nad 400 metrů lze očekávat sněhové přeháňky, níže dešťové. Denní teplotní maxima nepřesáhnou 7 stupňů Celsia.

V pátek bude rovněž oblačno, občas se vyskytne sněžení, v polohách pod 500 metrů déšť. Ranní teploty mohou padat pod nulu, přes den nevystoupí nad 9 stupňů.

Sobota by mohla být polojasná až oblačná, na severu a severovýchodě zatažená se sněhovými přeháňkami, v nižších polohách dešťovými. Teploty přes den se budou pohybovat v intervalu 6 až 10 stupňů.

Také v neděli zůstane obloha oblačná až zatažená, objeví se déšť, na horách sněžení. Ranní teploty se budou pohybovat kolem nuly, denní pak do 12 stupňů.

Podobný charakter počasí lze očekávat také v příštím týdnu, teploty ale mají zvolna stoupat. V pondělí přes den by mohlo být až 13 stupňů, v úterý 14. I nadále však má být oblačno až zataženo.

Reklama

Výběr článků

Načítám