Hlavní obsah

Chladná rána doplní v příštích dnech jarní teploty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závěru týdne se dočkáme studené fronty, po jejímž přechodu začne převládat počasí se zmenšenou oblačností, chladnými rány, ale rovněž příjemnými jarními teplotami blížícími se 15 stupňům Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 12.3.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Vysokých teplot se před příchodem studené fronty dočkáme již ve čtvrtek, kdy by se měla odpolední maxima pohybovat mezi 13 a 17 stupni. Na jižní Moravě by mohly teploty vystoupat až na 20 stupňů, zatímco na Karlovarsku bude kolem 11 stupňů. Pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý vítr.

Převládat bude oblačno až polojasno, ale večer začne od severozápadu přibývat oblačnosti a přidá se déšť.

V podhůří stoupnou hladiny, na západě se přidá silný vítr, varují meteorologové

Počasí

V pátek by tak mělo být převážně oblačno s občasnými přeháňkami, které budou v polohách nad 600 metrů sněhové. Ráno teploty klesnou na 6 až 2 stupně, přes den vystoupají na 6 až 10 v Čechách a až 12 stupňů na jihu Moravy. I nadále bude foukat čerstvý vítr.

V sobotu již bude převážně oblačno až polojasno, v horských oblastech ojediněle s přeháňkami, ranními minimy mezi 2 a –2 stupni a odpoledními teplotami mezi 4 a 8 stupni,” uvedla Honsová.

V neděli by měla převládat zmenšená oblačnost. Ráno bude velmi chladné, teploty budou klesat k –2 až –6 stupňům a ojediněle se mohou objevovat i mrznoucí mlhy. Přes den se teploty dostanou na 7 až 11 stupňů.

S minimem oblačnosti se setkáme i v pondělí. Ranní teploty budou kolísat kolem nuly, odpolední vystoupají k 10 až 14 stupňům, nicméně večer začne přibývat oblačnosti.

V úterý by mělo převládat polojasno s ranními minimy kolem nuly. Přes den se rtuť teploměru dostane na 10 až 14 stupňů. Od středy by mělo převládat slunečné počasí s teplotami do 15 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám