Hlavní obsah

Šest set hostů Večera města uvítalo lvíče Ugas

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Překvapením, které slibovala pro úvod středečního Večera města náměstkyně primátora Monika Makkiehová (ODS), bylo nakonec malé lvíče Ugas. Jeho chovatelé z jižních Čech jej ale dokázali přivést na provaze na malé pódium sálu v Imperialu jen díky šlehačce ve spreji. Tu lvíče doslova miluje. Mezi šestistovku přítomných hostů se mu vůbec nechtělo.

Článek

"Už jsem říkala primátorovi, že mě na jednání městské rady dostane jedině, když koupí šlehačku," žertovala po vystoupení Makkiehová. Dalším překvapením, které přišlo na pořad dne asi hodinu před půlnocí, bylo vystoupení cvičených perských kočiček.

"Bylo to vůbec první vystoupení svého druhu v ČR," ujišťovala Makkiehová s tím, že chovatelé, kteří připravují nejrůznější tvory pro cirkusová vystoupení, nabízeli i další zvířata. "Nabízeli rovněž hady a krokodýly, ale k tomu jsme už odvahu neměli," přiznala Makkiehová a připomněla, že v loňském roce vystupovala na karlovarské party cvičená opička.

Hosté, mezi kterými byl například také král Dakaru Karel Loprais, se dobře bavili, ať už při vystoupení Těžkého Pokondru či před půlnocí při koncertu YoYo Bandu. Mezitím ale všichni bez výjimky zobali dobroty z prohnutých stolů pod nejrůznějšími gastronomickými specialitami. Například na terase Imperialu se grilovaly steaky.

"Celkem jsme měli připraveno šest set steaků. Po dvou stovkách z kuřecích prs, argentinské svíčkové Angus a vepřové krkovice ze Sálowského selátka. Jedná se o speciální plemeno šlechtěné v Německu," prozradil šéf kuchař Imperialu Martin Lukáš s tím, že k tomu se ještě griloval lilek, cukety a brambory zabalené v alobalu se slaninou a cibulkou jako příloha.

Nechyběly ani nejrůznější saláty. "V nabídce byl například salát s mozzarellou a rajčaty nebo salát s ovčím sýrem Feta či těstovinový salát se šunkou a křenem," pokračoval ve výčtu lahůdek Lukáš. V jídelně Imperialu si přišli na své milovníci studené kuchyně. "Měli jsme tu plněného lososa, candáta a štiku, gravlax z lososa, asi dvanáct druhů rybích paštik, rostbeef, confitované kachní prsa nebo například carpaccio ze srnčí kýty," vypočítával šéfkuchař s tím, že nechyběly ani masové paštiky. "Kupříkladu telecí, z divočáka, jelena nebo zajíce," uvedl.

Nedostatkem pití také nikdo netrpěl. "Nalévalo se Veltlínské zelené a Frankovka ze Znovína," uvedla vedoucí stravování Imperialu Monika Moulisová s tím, že se čepoval Prazdroj dvanáctka a k dispozici byly všechny druhy minerálních vod, limonád a jablečný a pomerančový džus. "K přípitku se podával růžový sekt Bohemia, ale brut, což je jejich novinka, protože dosud dělali pouze demi," pochlubila se Moulisová.

Reklama

Výběr článků

Načítám