Hlavní obsah

Hana Soukupová: Stýská se mi po guláši od maminky

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmové festivaly jsou ideální, aby se na nich zviditelnily nejen hvězdy filmového plátna, ale i topmodelky. Karlovarský festival před dvěma lety přivítal Karolinu Kurkovou, která je v současné době na absolutní špičce oboru. Letos se do Varů přijela Hana Soukupová, která na žebříčku úspěšnosti českých modelek ve světě zaujímá hned druhou příčku.

Článek

Podle nejprestižnějšího časopisu Vogue patří spolu s Kurkovou mezi devět nejžádanějších modelek současnosti. Jedenadvacetiletá rodačka z Karlových Varů, která mimo jiné jako první Češka nafotila celosvětovou kampaň pro módní značku Gucci, využije své návštěvy na zahájení festivalu i k vzácnému setkání s rodinou a přáteli. Kdy jste se rozhodla stát modelkou, kudy vedla vaše cesta z Karlových Varů až na vrchol oboru?

Kdy jste se rozhodla stát modelkou, kudy vedla vaše cesta z Karlových Varů až na vrchol oboru?

K modelingu mě přivedla sestra, když poslala moje fotky do jedné agentury v Praze. A že se chci modelingu věnovat, pro to jsem se rozhodla hned po prvním focení s fotografem Robertem Vano!

Jak vaši volbu přijali rodiče? Muselo jim být jasné, že vylétnete z hnízda hodně brzo.

Rodiče to přijali skvěle. Řekli mi, že když jsem se takhle sama rozhodla, budou mě v tom stoprocentně podporovat. Jsem jim za to nesmírně vděčná, nevím jak by to bylo, kdyby se postavili proti! Vlastně celé moje okolí bylo naprosto super.

O modelingu se dnes už všeobecně ví, že to není jen krásná, ale také velmi náročná profese. Co vám do života dává a o co vás připravila?

Dává mi určitou nezávislost. Hodně cestuji, poznávám nové lidi, opravdu rychle jsem se osamostatnila. Mám hodně příležitostí se dál vzdělávat, poznat spoustu věcí a míst, ke kterým bych se jinak rozhodně nedostala! A o co mě to připravilo, je jasné - svou rodinu vídám mnohem méně často, než bych chtěla.

Splnil se vám modelingem dětský sen?

Můj dětský sen se jmenoval basketbal, chtěla jsem ho hrát odjakživa. Ale je pravda, že když jsem vídala v televizi módní přehlídky, kde chodily krásné modelky v nádherných šatech, moc se mi to líbilo. Nikdy mě ani nenapadlo, že takhle jednou budu chodit já!

Většinu času žijete v zahraničí. Po čem z domova kromě rodiny se vám nejčastěji zasteskne?

Žiju už čtyři roky v New Yorku, a to je město, které se nikdy nezastaví. Město plné energie a nejrůznějších možností. Přesto nebo právě proto se mi někdy dost zasteskne po klídku v přírodě Karlových Varů. A také po pravém českém guláši od maminky! A hodně, hodně se mi stýská po rodině, do které samozřejmě patří i moji dva pejsci.

Jako rodačka z Karlových Varů jste určitě od dětství vnímala filmový festival. Jaký jste k němu měla vztah, poznamenával nějak vaše začátky prázdnin?

Festival jsem měla ráda hlavně jako velkou změnu. Přijelo hodně cizinců a lidí z jiných měst. Celé Vary najednou ožily. Bylo tam hodně zábavných akcí, atmosféra byla úžasná! Ale jako filmový divák jsem se ho vlastně nikdy nezúčastnila. Vždycky jsem sice předem hrozně chtěla, ale nějak z toho sešlo. I na hvězdy jsem se pokaždé chystala podívat a nakonec to skončilo tak, že jsem je viděla jenom v televizi!

Řada filmových hereček začínala ve vašem oboru a naopak mnoho světových modelek hledá příležitosti, jak se prosadit především ve filmu. Uvažujete vy sama o herectví a pokud ano, umíte si představit, jaký typ role nebo filmu by to měl být?

Nikdy jsem o tom nepřemýšlela, ale myslím, že kdyby se naskytla příležitost, moc ráda bych to zkusila. Myslím, že by to pro mě bylo hodně zajímavé! Ale jaký by to měl být film nebo role, o tom opravdu žádnou představu nemám. Určitě bych chtěla, aby to bylo něco poutavého.

Jaký jste filmový divák? Máte ráda komedie, romantické nebo spíš dobrodružné filmy?

S mým snoubencem se na filmy díváme moc rádi, ale problém je v tom, že je nikdy nedokoukáme do konce. Nejradši mám romantické filmy a komedie a i když miluji ten zážitek, který má člověk z filmu v kině, popravdě řečeno vždycky skončím doma u DVD.

Máte své herecké idoly?

Mám ráda Scarlett Johanssonovou. A Jacka Nicholsona!

Co ideál krásy? Co svět světem stojí, lidé se dohadují, co to vlastně je, jak by ten ideál měl vypadat.

Pro mě je ideál krásy Natalia Portmanová. Přirozeně krásná a navíc zajímavá.

Které filmy se vám vybaví vždycky, když si vzpomenete na dětství?

Šíleně smutná princezna, Popelka a Mrazík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám