Hlavní obsah

41. MFF Karlovy Vary: první baťůžkáři, první fronty

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

První stovky vstupenek na letošní 41. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který zahajuje v pátek 30. června v hotelu Thermal, prodali během čtvrtečního dopoledne pořadatelé filmové přehlídky.

Článek

"Osobně jsem prodala během čtvrtečního dopoledne asi padesát vstupenek," prozradila pokladní před Thermalem Simona Flaksová, ale největší nápor lze čekat o tomto víkendu. Divákům je na festivalu k dispozici celkem dvacet devět pokladen, které otevírají v osm až v devět hodin ráno. Některé z nich přitom zavírají až o půlnoci.

"Už jsme prodali asi sto festivalových pasů, na které lze vyzvednout tři vstupenky denně," uvedl Karel Duračinský z hlavní festivalové pokladny v hotelu Thermal, podle kterého je mezi diváky velký zájem o film Americká zbraň. Ten poběží v pátek od osmi večer v karlovarském městském divadle. "U nás je největší zájem o film Flandry, který se hraje v pátek od 13 hodin v Kongresovém sále v Thermalu," dodala Flaksová.

Dnes na padesát, zítra na sto procent

Podle produkčního festivalu Petra Lintimera běží vše jako na drátkách. "Už pouze dověšujeme vlajky na Thermalu a dokončujeme poslední úpravy interiérů," uvedl Lintimer s tím, že festival ve čtvrtek už jel na padesát procent. V pátek se už rozjede na sto procent," dodal. Celou přehlídku připravuje v tuto chvíli asi tisícovka zaměstnanců a lidí z dodavatelských firem. "Během dopoledne se akreditovalo celkem tři sta hostů," dodal Michal Volánek z akreditační pokladny.

Živo začínalo být po obědě také ve stanovém městečku na stadiónu AS Start v městské části Tuhnice, kam se každoročně soustřeďují pod stany mladí, tak zvaní baťůžkáři. Jako první přijela parta studentů čtyř dívek a jednoho chlapce z turnovského gymnázia. "Jsme tu vůbec poprvé. Ostatní jsem přiměla k tomu, abychom jeli," uvedla 17letá Kristýna  Seidnová z Turnova, která se nejvíce těší na korejský film režiséra Kim Ki-duka Čas. "Budeme tu až do pátku 7. července, pak jedu do Anglie," dodal Jiří Peč z Turnova.

"Máme zatím ubytované dvě party pod stan a dvojici do tělocvičny," uvedl recepční stanového městečka Tomáš Hůrka s tím, že k dispozici tu jsou non stop bagety a limonády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám