Hlavní obsah

Britský film 2000 - 2005

Novinky, www.kviff.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou ze zajímavých sekcí na 41. MFF KV je Zaostřeno na britský film, která nabízí třináct filmů z let 2000 - 2005.

Článek

Bankéř/The Banker

Režie: Hattie Dalton

Stylová komedie s Michaelem Sheenem (Underworld). Zaměstnanec spermobanky, který v sobě nese skrytou vinu, je zamilován do ženy ze sousední kliniky pro umělé oplodnění.

(Velká Británie, 2005, 12 min)

Bullet Boy/Bullet Boy

Režie: Saul Dibb

Silné herecké výkony, především hlavního představitele Ashleyho Walterse, a autentické dialogy charakterizují tragicky zabarvené drama o machismu, zbraních a zkušenosti chudého "černého" Londýna

(Velká Británie, 2004, 89 min)

Gangster číslo 1/Gangster No.1

Režie: Paul McGuigan

Paul Bettany ve strhující kreaci gangstera dává nahlédnout do psychiky zločince v prostředí krví prosyceného londýnského podsvětí konce šedesátých let. Ve vedlejších rolích Malcolm McDowell či Saffron Burrowsová.

(Velká Británie, Německo, 2000, 103 min)

Léčba tichem/Silent Treatment

Režie: Peter LydonPo divokém večírku se spoustou alkoholu se Bill probudí do podezřele tiché domácnosti, kterou mu připravila jeho přítelkyně. Za nic na světě si však nemůže vybavit, o která ze svých minulých tajemství se s ní kvůli alkoholu podělil.

(Velká Británie, 2003, 10 min)

Mimo kontrolu/Out of Control

Režie: Dominic Savage

Příběh nezletilého chlapce v podání Dannyho Younga, který podlehne tlaku svých vrstevníků, udělá "chybu” a je odsouzen k pobytu v nápravném zařízení. Tady se jeho noční můrou stává narušený násilník a surovec v přesvědčivé herecké kreaci Lea Gregoryho.

(Velká Británie, 2002, 102 min)

Muž ze stínu/Shadow Man

Režie: Amanda Rudman

Dívka, která zůstala doma bez dozoru, navazuje zvláštní přátelství se dvěma muži, kteří se vloupali do sousedního opuštěného domu.

(Velká Británie, 2002, 12 min)

Objížďka/The Bypass

Režie: Amit Kumar

Dva lupiči a jeden zkorumpovaný policista se přetahují o ukradené hodinky a peněženku na jedné zaprášené cestě v Indii.

(Velká Británie, 2003, 18 min)

Pes/Dog

Režie: Suzie Templeton

Animovaný film o chlapci, který právě ztratil svoji matku a který má důvod ke starostem, když jeho pes onemocní.

(Velká Británie, 2001, 6 min)

S tebou a bez tebe/Me Without You

Režie: Sandra Goldbacher

V hořkosladké komedii o ženském přátelství v novém tisíciletí excelují herečky Anna Frielová a Michelle Williamsová, letos nominovaná na Oscara za film Zkrocená hora, jako asertivní Marina a stydlivá Holly. Dvě kamarádky z mládí, jejichž intenzivní přátelské pouto je nakonec pohltí.

(Velká Británie, 2001, 107 min)

Vějíř lady Windermerové/A Good Woman

Režie: Mike Barker

Atraktivní, sluncem projasněná a vtipná adaptace hry Oscara Wilda Vějíř Lady Windermerové o komunitě Angličanů a Američanů žijících ve třicátých letech na italském pobřeží Amalfi nabízí překvapivý pohled na osvědčenou "klasiku” a těží ze skvělého obsazení, mimo jiné s Helen Huntovou a Scarlett Johanssonovou.

(Španělsko, Itálie, Lucembursko, Velká Británie, USA, 2004, 93 min)

Vosa/Wasp

Režie: Andrea Arnold

Mladé mamince (v podání Nathalie Pressové, známé například z filmu Moje léto lásky) se naskytne příležitost strávit večer s mužem, který byl její dětskou láskou a který se právě vrátil z armády (Danny Dyer). Své malé děti tím však vystavuje riziku.

(Velká Británie, 2003, 24 min)

Vyhazovač/Bouncer

Režie: Michael Baig Clifford

"Jsme naplněni strachem až po okraj," říká vyhazovač z nočního klubu v podání Raye Winstona a zároveň vypravěč svěžího dramatu v charakteristicky barvitém, zemitým jazykem opepřeném stylu. Ve vedlejší roli si zahrál Paddy Considine (In America).

(Velká Británie, 2002, 10 min)

Výhybkáři/The Navigators

Režie: Ken Loach

Další z řady sociálněrealistických filmů Kena Loache sleduje pět mužů spravujících a udržujících železniční dráhu v Yorkshiru. Jejich životy a práce se změní, když je státem vlastněná železniční síť privatizována do rukou několika oddělených soukromých provozovatelů.

(Velká Británie, 2000, 95 min)

Reklama

Výběr článků

Načítám