Hlavní obsah

Vánoční DVD - 50. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z vánoční DVD nabídky tohoto týdne vám doporučujeme Spielbergovu Válku světů, která dokončila úspěšné tažení kiny. Stejně tak i adaptace komiksu Fantastická čtyřka. Úspěšný válečný seriál Bratrstvo neohrožených se dočkal speciální limitované edice.

Článek

Válka světů

Scenárista David Koepp adaptoval stejnojmenný slavný román H. G. Wellse, jehož tématem je invaze Marťanů na planetu Zemi, a jeho příběh přesunul z konce devatenáctého století do žhavé současnosti.

Dělníka Raye Ferriera trápí problémy v rodině, jejíž členové si přestávají rozumět. Na planetu Zemi se ovšem řítí nebezpečí nepředstavitelného rozsahu. Má podobu mimozemských predátorů, kteří se rozhodli naši civilizaci zlikvidovat, a jsou na to technologicky skvěle vybaveni. Osobní potíže ustupují do pozadí. Lidé, včetně Rayovy rodiny, se musí semknout, pokud mají mít alespoň minimální šanci na svou záchranu.

War Of The Worlds, USA 2005, 112 min., režie: Steven Spielberg, hrají: Tom Cruise, Justin Chatwin, Dakota Fanningová, Miranda Ottová, Tim Robbins, Rick Gonzalez, Tracy Howe, Channing Tatum, Morgan Freeman...

Fantastická čtyřka

Film Fantastická čtyřka je založen na nejdéle vydávaném komiksu z produkce nakladatelství Marvel, který byl již v šedesátých letech převeden do podoby animovaného seriálu.

Čtyřem astronautům, kteří jsou vyslání na vědeckou expedici do centra kosmické bouře, se při střetu s kosmickou radiací nenávratně změní DNA. Důsledky mutací se začnou projevovat brzy po návratu na rodnou planetu: Reed, který může libovolně natahovat tělo získá jméno  Mr. Fantastic. Sue - nyní Invisible Woman - se dokáže zneviditelnit a vytvářet pevná silová pole.

Johnny se díky své schopnosti vzplanout a kdykoliv vzlétnout stane známým jako Human Torch. A Ben se promění v nadlidsky silné monstrum s oranžovou kůží, která je tvrdá jako kámen - Thing. Rozhodnou se využít svých výjimečných schopností k tomu, aby překazili zlomyslné plány nyní také zmutovaného Dr. Dooma a ochránili obyvatele New Yorku před všemi dalšími nebezpečími, která by je mohla ohrozit...

Fantastic Four, uSA 2005, 106 min., režie: Tim Story, hrají: Ion Gruffudd, Jessica Albová, Chris Evans, Michael Chiklis, Julian McMahon...

Země hojnosti

Filmové drama Wima Wenderse se zabývá stavem americké společnosti po 11. září.

Paul Jeffries a jeho neteř Lana mají každý zcela jiný pohled na život a i lásku ke své zemi dávají najevo každý jinak. Paul bojoval ve Vietnamu, Lana byla misionářkou v Africe a na Středním Východě. Nyní oba žijí v Los Angeles a každý po svém se snaží vyrovnat s událostmi po 11. září 2001.

Rozmrzelý a mnohdy opilý Paul jezdí po městě se sledovacím zařízením a nahrává si potenciální podezřelé, kteří vždy vypadají jako jeho představa o Arabech. Jednoho dne je na ulici zastřelen muž v turbanu. Paulovi se podaří pořídit nahrávku střelby. Strýc a neteř pracují na odhalování pravdy, ale Paulova paranoia je čím dál horší a nebezpečnější...

Land of Plenty, Německo / USA 2004, 119 mon., režie: Wim Wenders, hrají: Michelle Williamsová, John Diehl, Shaun Toub, Wendell Pierce...

Bibi: Tajemství modrých sov

Film o malé čarodějnici Bibi je inspirován německým televizním seriálem. Před třemi lety byl natočen první celovečerní film Bibi Blocksbergová, jehož úspěch vedl k pokračování s podtitulem Tajemství modrých sov.

Bibi má špatný prospěch, a proto musí jet místo na letní tábor do internátní školy.

Její ředitel je podivín, který se snaží rozluštit různá tajemství a Bibina spolubydlící Carina je klonem Britney Spearsové. Naštěstí se Bibi rychle spřátelí se spolužačkou Eleou, která je však od nehody upoutaná na vozík. A samozřejmě by to nebyla Bibi, kdyby se nepokusila dostat Eleu zpátky na nohy, přestože jí čarodějnický kodex zakazuje zasahovat lidem do života...

Bibi Blocksberg and the Secret of the Blue Owls, Německo 2004, 110 min., režie: Franziska Buchová, hrají: Sidonie Von Krosigková, Corinna Harfouchové, Katja Riemannová, Ulrich Noethen...

Bratrstvo neohrožených

Speciální limitovaná kolekce obsahuje 6 DVD, na kterých nejdete desetidílný válečný seriál o vojácích z jednotky Easy Company, kteří prošli cestu z Georgie v USA až do bavorského městečka Berchtesgaden, u kterého měl Hitler svou pevnost Orlí hnízdo.

Currahee

V Toccoa (Georgia) v roce 1942 zahajuje nesourodá skupina mladých mužů  dobrovolný výcvik, aby se z nich stal nejnovější americký vojenský útvar - parašutisté. Pod drsným vedením poručíka Sobela se příslušníci nově zformované jednotky Easy Company stávají z civilních zelenáčů těmi nejelitnějšími vojáky armády. Jak pokračuje výcvik, roste rivalita mezi Sobelem, kterým muži pohrdají, a poručíkem Wintersem, mladým důstojníkem, který si získal respekt a obdiv jednotky.

Den všech dnů

Dne 6. června 1944 v Den D přelétávají letadla s tisíci parašutisty kanál La Manche do Francie, kde se dostávají do těžké palby. Nikdo z mužů nepřistane tam, kde to předpokládal a mnoho z nich přijde při seskoku o své zbraně a zásoby. Winters se spojí s jednotlivými vojáky a ti se pak  snaží najít své  jednotky. Později je Winters vybrán, aby vedl útok na opevněné německé dělostřelecké postavení. Akce je úspěšná, ale Winters působící nyní jako velitel jednotky ztrácí svého prvního muže.

Carentan

Dva dny po Dni D je jednotka Easy Co. vyslána dobýt město Carentan a zapojuje se do úspěšné bitvy, při níž byly zaznamenány určité ztráty. Pro některé vojáky včetně svobodníka Blithea nebylo snadné přizpůsobit se boji. Po 36 dnech v Normandii a několika krutých bitvách se jednotka Easy Co. vrací do Anglie, ale jejich oslavy trvají jen krátce, neboť přichází zpráva, že se opět budou přesunovat.

Nováčkové

V důsledku těžkých ztrát se k jednotce Easy Co. Připojuje skupina nových parašutistů - náhradníků a to v době příprav hromadného seskoku do Němci okupovaného Holandska za účelem operace Market-Garden. Přestože Easy Co. a skupina britských tanků nenarazily v Eidhovenu na odpor, byly odraženy z nedalekého města německou přesilou a utrpěly při ústupu velké ztráty. Spojenecký plán na invazi do Německa přes Holandsko a ukončení války do Vánoc selhal. 

Křižovatky

Winters řídí u Dutch dike nebezpečnou akci, která skončí velkým vítězstvím, za něž je povýšen na výkonného důstojníka praporu. Winters, nespokojený s touto novou, převážně administrativní funkcí, se musí starat o vedení tří jednotek, kterým nyní velí. Po víkendu prožitém v Paříži dochází zpráva o hromadném útoku Osy v Ardenách, hrozícím prolomit linie Spojenců. Jednotka Easy Co. Odjíždí, aby udržela linii fronty, špatně vybavená pro mrazivě chladné počasí a předpokládanou zákopovou bitvu.

Bastogne

V hluboké zimě v lese u města Bastogne v Belgii se muži z jednotky Easy Co. snaží, aby udrželi frontovou linii; jsou vystaveni mrazu a hladu, neboť sem přišli bez zimního oblečení, s nedostatečnými zásobami a municí. Zdravotník Eugene Roe (Shane Taylor) je na pokraji vyčerpání z boje, když se spřátelí s belgickou ošetřovatelkou. Easy Co. stráví bídné vánoce v zákopech a dostane zprávu, že návrh německé armády na kapitulaci se setkal s hrdým odmítnutím generála  McAuliffa: "Nikdy!"

Bod zlomu

Jednotka Easy Co., která zkřížila plány Němců u Bastogne, musí nyní dobýt blízké město Foy. Někteří vojáci padnou nebo jsou zraněni v prudké palbě, zaskočeni nekompetentností svého velitele poručíka Dikea, s nimž Winter nemůže nic pořídit. Easy Co. dobude Foy, ale za cenu nesmírných obětí.

Poslední hlídka

Jednotka Easy Co. Přichází do města Haguenau v Alsasku blízko německých hranic a dostane rozkaz, aby vyslala hlídku přes řeku a přivedla nepřátelské zajatce. Poručík Jones, čerstvý absolvent Wet Pointu toužící po bojových zkušenostech, se dobrovolně přihlásí jako velitel. Akce byla sice úspěšná, ale za cenu života dalšího parašutisty, což přinutí Winterse ignorovat rozkaz na vyslání druhé hlídky příští noci.

Proč bojujeme

Jednotka Easy Co. konečně vstupuje do Německa za překvapivě malého odporu a má příležitost poprvé po dlouhé době si odpočinout. Hlídka v nedalekém lese objeví opuštěný nacistický koncentrační tábor, stále ještě plný vychrtlých vězňů. Místní občané nevěřícně popírají, že by o jejich existenci něco věděli a jsou přinuceni tam pracovat v době, kdy přichází zpráva, že Hitler je mrtev.

Body

Jednotka Easy Co. vstupuje do Bavorského města Berchtesgaden, někdejšího domova nejvyšších činitelů Třetí říše a obsazuje "Orlí hnízdo", Hitlerovu pevnost na horském vrcholku. Vzhledem k bezprostřednímu převelení do Pacifiku srovnávají muži své "dosažené body", aby poznali, kdo si dostatečně zaslouží návrat domů. Japonskou kapitulací  však válka končí. Dozvídáme se, co se stalo s muži jednotky Easy Company po návratu domů.

Band of Brothers S.E., USA 2001, 598 min., režie: Mikael Salomon, David Nutter, hrají: Damian Lewis, Donnie Wahlberg, Ron Livingston, Matthew Settle, Rick Warden Frank John Hughes, Scott Grimes, Neal McDonough, Rick Gomez, Eion Bailey, James Madio, Kirk Acevedo, Michael Cudlitz...

Další doporučená DVD:

24 hodin: Série 3 7DVD, režie: Joel Surnow, Robert Cochran, hrají: Kiefer Sutherland, Dennis Haysbert, Joaquim De Almeida, Elisha Cuthbertová, DB Woodside...

Hlasy nevinnosti, režie: Luis Mandoki, hrají: Carlos Padilla, Leonor Varela, Xuna Primus, Gustavo Muoz

Slavný lovec Pampalini 1 a 2, hrají: namluvil Ota Jirák

Happy Tree Friends 1: První krev (animovaný)

Happy Tree Friends 2: Druhý chod (animovaný)

Happy Tree Friends 3: Třetí chod (animovaný)

Kouzelný kolotoč (animovaný), režie: Jean Duval, Dave Borthwick, Dave Borthwick

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám