Hlavní obsah

Nova chystá na Vánoce filmové novinky

Právo, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nova umí překvapit. Léta už staví svůj vánoční program hlavně na reprízách, a tak už ani nebudila naději, že letos odvysílá alespoň jednu zahraniční filmovou novinku. Jenže jich připravila hned několik.

Článek

Nenakoupila sice snímky, které získaly Oscary, ale v tuzemských kinech, kde se promítaly před dvěma lety, si vedly mimořádně dobře, a tak na sebe může nejsledovanější televize o Vánocích strhnou pozornost většiny publika. Americká romance Krásná pokojská s Jennifer Lopezovou se před dvěma lety držela v žebříčích návštěvnosti českých kin na třetím místě.

Komediální příběh míří hlavně za publikem hltajícím červenou knihovnu: krásná, ale chudá hotelová pokojská slíbí klientce, že namísto ní vrátí luxusní šaty, jenže podlehne pokušení vyzkoušet si je - a v tu chvíli se ve dveřích objeví bohatý politik. Novou americkou variaci na pohádku o Popelce bude Nova vysílat na Štědrý večer, a to po nejoblíbenější české filmové pohádce Tři oříšky pro Popelku.

Krátce před půlnocí vystřídá Jennifer Lopezovou herecká legenda, Robert Redford v repríze milostného příběhu Zaříkávač koní, který si i napsal a režíroval.

Básníci a mafián

Na Boží hod večer chystá Nova pro změnu premiéru českého filmu. Po pátém díle komediální série Dušna Kleina Jak básníci neztrácejí naději odvysílá svůj hollywoodský evergreen, romantickou komedii Pretty Woman, kterou bez ohledu na počet repríz loni sledovaly téměř 2 milióny dospělých diváků.

Americké komedii Přeber si to znovu, úspěšnému pokračování Přeber si to, opět kraluje Robert De Niro jako mafiánský boss Paul Vitti a Billy Crystal v roli jeho psychiatra doktora Sobela. Divák ho zastihne, jak se nudí v Sing Singu u mafiánského televizního seriálu. Jeho nápad předstírat šílenství, aby se dostal na svobodu, má úspěch: podaří se mu oklamat všechny včetně vlastního psychiatra, ale na nadlouho.

Další filmovou premiéru chystá na Nový rok. Už potřetí bude mimořádný večer patřit režiséru Zdeňku Troškovi: po úspěchu prvních dvou Kameňáků, které si vybraly téměř 4 milióny diváků, Nova nasadila na první večer roku i jeho Kameňák III.

Vánoční speciály a pohádky Sérii svých speciálních vánočních vydání zábavných pořadů zahájí Nova už ve středu 21. prosince, a to novinkou. Pořadem V.I.P. na cestách bude provázet Yvetta Blanarovičová. Nový pořad chystá i na páteční večer, Moderátor Miroslav Vladyka v něm bude vyprávět trojici až neuvěřitelných příběhů.

Na Štěpána oslaví na obrazovce Novy zpěvačka Helena Vondráčková čtyřicet let své kariéry. V galashow, jíž bude provázet Karel Šíp, vystoupí Karel Gott, Lucie Bílá, Hana Zagorová, Jiří Korn,Václav Neckář a Marta Kubišová i další tváře populární hudby.

Ze starších českých filmů a pohádek si Nova na konec roku vybrala ty nejsledovanější: kromě Tří oříšků pro Popelku má Prince a Večernici, Šíleně smutnou princeznu, Honzu málem králem, Třetího prince, Tři veterány, Dobrého vojáka švejka i komedii s Janem Werichem o Císařově pekaři a Pekařově císaři. A na Silvestra prý nebude chybět Mrazík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám