Hlavní obsah

Vánoční knihy - 48. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z předvánoční nabídky tohoto týdne vám Novinky doporučují nový román Toma Clancyho Splinter Cell - Svoboda má svoji cenu. Dva thrillery z lékařského prostředí Cookovu Deformaci a Akta Golgata Philippa Vandenberga. Vychází také třetí pokračování komiksu Punnisher.

Článek

Robin Cook: Deformace

Thriller z lékařského prostředí nás seznamuje s budoucím lékařem Adamem Schonbergem a jeho ženou Jennifer, kteří čekají dítě. Kvůli nedostatku peněz Adam přeruší studia a nastoupí do farmaceutické firmy Arolen. Jennifer je pacientkou Julianovy kliniky, kterou vlastní  Arolen.

Jenže než Adam začne tušit hrozivou pravdu o tom, jakého odporného zločinu se na jeho milované ženě dopouští lékař, jemuž ona bezmezně důvěřuje. Adam se pouští do pátrání na vlastní pěst, přičemž odhaluje zločin mnohem obludnější.

Knižní klub, váz, 224 str., 229 Kč

Tom Clancy: Splinter Cell - Svoboda má svoji cenu

Thriller z prostředí počítačové špionáže od mistra žánru Toma Clancyho, byl inspirován světoznámou hrou společnosti Ubi Soft.

Teroristé používají stále složitější digitální technologie, zbraně a šifrovací zařízení. Jejich hrozba roste den ode dne. Jejich potenciál je obrovský a metody vražedné. Národní bezpečnostní služba nemá jinou možnost, než založit nové oddělení, které bude schopné teroristům konkurovat. Oddělení, které nebude oficiálně existovat, přísně tajné oddělení. Třetí oddělení.

BBart, překlad Lukáš Dušek, váz., 272 str., 199 Kč

Philipp Vandenberg: Akta Golgata

Napínavý thriller začíná úmrtím slavného archeologa Schlesingera, který se podrobil transplantaci jater.

Jeho lékař profesor Gropiuse je suspendován a v zoufalství se rozhodne pátrat  na vlastní pěst. Cesta ho vede do Itálie, Izraele, Čech a do Španělska. Setkává se se dvěma vášnivými ženami, jež jsou zásadně a ve všem odlišné: s bohatou vdovou Schlesingerovou a tajuplnou Italkou Franceskou, která je zřejmě do případu nějak záhadně zapletena. Pozvolna se potvrzuje domněnka, že útok nesouvisí s mezinárodní mafií obchodující s lidskými orgány, nýbrž byl namířen konkrétně na archeologa, jenž se chystal uveřejnit akta, která by vzbudila světovou senzaci.

Knižní klub, váz., 336 str., 229 Kč

Garth Ennis, Steve Diplom: Punisher III

Ve třetím svazku slavné komikové série Punisher se stejnojmenný mstitel utká se Spider-Manem, podrží jednoho starého přítele, a hlavně se vydá na ostrov plný žoldáků s atomovou bombou na špičce zločineckého dortu. Nejzásadnější informací pro čtenáře však je, že se vrátí Rusák v podobě opravdu nečekané.

BBart, překlad Štěpán Kopřiva, 299 Kč

Tim Ripley: Letecká válka v Iráku

Fotožurnalistický záznam válečného fotografa Tima Ripleyho o životně důležité roli, kterou letectvo hrálo v poslední válce v Zálivu, jež svrhla vládu Saddáma Husajna.

Dokumentuje úkoly, které mělo americké, britské a australské letectvo v jednotlivých oblastech bojiště. Popisuje mnoho misí, v nichž měla letadla za úkol přesným bombardováním zničit strategické cíle, podporovat pozemní jednotky, provést utajené výsadky, zásobovat bojiště a chránit vojenské jednotky i civilní obyvatelstvo. Objasňuje všechny formy letecké aktivity v chronologickém pořadí skutečných bojových událostí.

Baronet, překlad Milan Hušek, 144 stran, váz., 379 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám