Hlavní obsah

Csáková: reality show je oproti skutečnosti jen cirkus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nad vlnou kritiky, která odsuzuje probíhající reality show na televizních stanicích, vrtí hlavou zpěvačka Ilona Csáková. Tvrdí, že hrubost v přímém přenosu úplně v pořádku není, na druhé straně se ovšem podle ní role těchto pořadů přeceňuje. Podle Csákové je horší, že mnoho lidí vůbec nezajímají a nepohoršují děsivé události, které se skutečně odehrávají v některých částech světa.

Článek

"Samozřejmě, že podobně hrubé zrno, kterým reality show nepochybně je, v pořádku není. Tím se totiž trochu začíná viklat větev pod tím, co dnes považujeme za běžné standardy morálky," uvedla Ilona.

"Na druhé straně jsou ale na každém novinovém stánku veřejně vystavené pornografické časopisy a všichni víme, co se děje v přímých přenosech na internetu. Televizní reality show je pořád ještě menší zlo, než ty skutečné, drsné a dramatické reality show, které se dnes dějí všude po světě. A to jsou například hladomory ve třetím světě, války nebo přírodní katastrofy. Lidé, kteří v těchto oblastech žijí, prožívají opravou děsivou show," doplnila Csáková.

Drsný život

"My se na tyto věci díváme zprostředkovaně. Jako Evropané je příliš citlivě nevnímáme, protože se dějí jakoby daleko od nás. A teď se najednou někdo začne pohoršovat nad nějakou televizní vymyšlenou reality show? O co jde ? Že si tam dávají polibky a padají vulgární slova? Ať se takový kritik jde podívat tam, kde žijí děti na ulici. Nebo tam, kde je rodiče prodávají zákazníkům ze zahraničí. Tam stejná slova padají taky a je to daleko drsnější reality show. To, co běží v televizi, je proti tomu cirkus Humberto," dodala zpěvačka.

Ilona Csáková se domnívá, že vznik reality show byl logickou odpovědí podnikavců na veřejnou poptávku. S mírnými obavami ovšem očekává, co se na televizních obrazovkách objeví v blízké budoucnosti. "Bez poptávky by žádné reality show nebyly. Jde o velmi lukrativní byznys. Už teď můžeme očekávat daleko tvrdší reality show. Někde jsem četla, že se snad připravuje reality jako pohřeb v přímém přenosu. To mě trochu děsí, " uzavřela zpěvačka.

Reklama

Související témata:

Související články

Ilona Csáková si vybojovala lásku

Zpěvačka Ilona Csáková strávila několik dní v Itálii, kde ji ubytovala její přítelkyně. Před řadou koncertů a vystoupení na festivalech si potřebovala...

Výběr článků

Načítám