Hlavní obsah

Mojsejovi chtějí do vily zavřít slovenské politiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Kontroverzní manželé Mojsejovi, hlavní hvězdy letošní reality show z východního Slovenska, chtějí pozvat do své vily slovenské politiky. Během sedmi dnů, které by měli zavření strávit pod drobnohledem kamer, by si prý Slováci lépe vybírali, koho půjdou volit. Vítězný politik by si podle Braňa Mojseje namísto kufříku s korunami odnesl "skutečné preferenční hlasy". Zatím to ale vypadá tak, že se politici nalákat nedají.

Článek

"Chceme vidět politiky, jak se chovají v reálném životě - to je všechno. My totiž politiky vidíme jen v televizních zprávách, kde jsou v kravatě, kdy jsou slušní, kde si dávají pozor na každé slovo," řekl Mojsej, podle něhož je uskutečnění jejich nápadu "velice aktuální, až nutné" i kvůli tomu, že Slovensko zasáhla politická krize po nedávném zablokování parlamentu opozicí. Svůj nápad už prozradil slovenskému tisku.

Dům je prý připraven. Podmínky jsou jednoduché. Jeden zástupce z každé parlamentní politické strany, čili sedm politiků bude celý týden zavřených ve vile, kde na ně budou číhat kamery. Každý den se budou věnovat jednomu tématu, které vyberou buď Mojsejovi nebo někdo z diváků. Na konkrétnější podmínky je prý ještě brzy.

"Nejde o to sledovat někoho na záchodě, v koupelně, nebudeme se bavit o sexu nebo o přízemních věcech. Budeme se bavit o tom, kde je Slovensko dnes, jak se pohnout dopředu, co lidi trápí a jak žijí," přiblížil představu Mojsej.

Neochota na straně politiků

Všichni dotázaní politici, které oslovila ČTK, ale nejsou ochotni do vily Mojsejových vkročit. Reality show prý zrovna neholdují a ani hodnoty manželů jim nejsou pochuti.

"Já se divím Mojsejovým, že to chtějí pořádat u sebe doma. Vždyť je to bude zbytečně stát peníze. Já bych jim doporučil - scéna je již hotová, v parlamentu. Tam je třeba pozavírat všechny východy a vchody a nastavit kamery. Tak ať přijedou Mojsejovi do sněmovny," sdělil se smíchem koaliční poslanec Jozef Banáš.

Další koaliční poslanec Tomáš Galbavý jednoznačně řekl, že to není jeho styl ani humor, a tak nabídku odmítá. "Neumím si představit, že bych se pustil na takovouto dráhu," dodal. Slovenskému ministrovi kultury Františkovi Tóthovi se zdá nápad Mojsejových "mimořádně překvapivý". "Jelikož ale mé názory na kulturu a názory Mojsejových byly, jsou a i nadále zřejmě budou odlišné, tak o této možnosti neuvažuji," uvedl.

Opoziční poslanec Robert Kaliňák by se sice show nerad zúčastnil, zato si však v této úloze dovede představit jiné politiky. "Jsem přesvědčený o tom, že existují politici, které by ani tříměsíční zavření ve vile nezbavilo jejich kamenné tváře a jejich pokrytectví," podotknul.

Zatím se neví, kdy a zda vůbec politici do vily nastoupí. Mojsejovi nechávají termín otevřený, jenom by prý nebyli rádi, kdyby měli "politickou návštěvu" přímo na Vánoce. "Nenabídli jsme to nikomu, ale nějaká televize se ozve sama," řekl Mojsej s tím, že kdyby prý měly slovenské stanice strach, tak má v záloze polskou soukromou televizi.

Reklama

Související témata:

Související články

Kontroverzní slovenská reality show ve finále

Vítěz slovenské reality show Mojsejovci, který získá 2 milióny, bude znám v neděli. Soutěž televize Markíza od počátku provázejí skandály. Televize musela...

Výběr článků

Načítám