Hlavní obsah

Nabídka hudebních nosičů na předvánočním trhu II.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tentokrát Vám přinášíme stylově rozmanitou nabídku DVD titulů, které Váš obývací pokoj promění v jedno velké jeviště a připraví Vám úchvatnou show.

Článek

Robbie Williams: What We Did Last Summer

Robbie Williams pořídil sestřih ze svých tří prázdninových koncertů v britském Knebworthu. Konaly se v rámci jeho letního evropského turné a jistě si vzpomenete, že 4. listopadu poctil návštěvou i českou metropoli. Na prvním disku je koncertní blok, v němž vytahuje všechny své oblíbené vtípky. Povídá si s diváky, tančí s dobrovolnicí z prvních řad, nahlas přemýšlí a výtečně prezentuje své nejslavnější skladby. Druhý disk nabízí záběry ze zákulisí, především nechává nahlédnout do zpěvákova soukromí. Bez skrupulí vykresluje jeho špatné nálady, s příjemností nabízí i pohled na rozverného Robbieho, který si jen tak pro radost zaimprovizuje se svým doprovodným personálem. Jde o dokument, který zachycuje skvělého zpěváka v životní formě.

EMI, 162 min.

Ecstasy Of St. Theresa: Fastmoving/Slowthinking

Skupina Ecstasy Of St. Theresa vydala DVD podobu svého křehce melancholického loňského alba Slowthinking, které letos vyšlo také ve Velké Británii. Jde o unikátní počin: každá skladba tu má klipovou podobu, některé i více - klipů je celkem dvacet. Písničky se představují i v dosud neznámých remixech či nových verzích, nechybí rozhovor s multiinstrumentalistou Janem P. Muchowem a zpěvačkou Kateřinou Winterovou ani pohled do studiové kuchyně, kde skupina odehraje improvizované vystoupení. DVD vznikalo v produkci Fastmoving Foundation vedené talentovaným režisérem a výtvarníkem Tomášem Luňákem, který režíroval mimo jiné klipy pro Ecstasy, Khoibu nebo ZKA4T. Režijně se na DVD rovněž podíleli Jakub Nepraš, Clad, Petr Závorka, SpyGirl a další.

Escape/EMI, 180 min.

Různí interpreti: Pocta Václavu Havlovi

Když bývalý prezident Václav Havel končil ve své funkci, uskutečnil se v Národním divadle v Praze letos 30. ledna večírek na rozloučenou. Záznam nyní vychází v podobě DVD a VHS a jde o téměř identickou podobu televizního pořadu stanice Prima, který je navíc v bonusové části obohacen o dokument, jak celý projekt vznikal, a také záznam Havlovy hry Audience z Národního divadla v nezkrácené podobě, v němž účinkují Josef Abrhám, Pavel Landovský a Jiřina Bohdalová. Hosty slavnostního večera byli Věra Galatíková, Bára Basiková, Daniel Hůlka, Marta Kubišová, Boris Rösner, Jiří Suchý, Viktor Preiss, Oldřich Kaiser, Jiří Lábus a další. Námět a scénář večera vzešly z hlavy Dagmar Havlové.

Warner Music, 152 min.

Elán: Unplugged/To pravé...

Slovenská skupina Elán měla šťastný rok a zakončuje jej emisí DVD Unplugged/To pravé... Po megakoncertu v Praze na Letné letos 20. září, kterému přihlíželo přes padesát tisíc diváků, a následném vydání nového alba Tretie oko, které si vede velmi úspěšně v žebříčku prodejnosti, je na světě počin se záznamem staršího unplugged koncertu z roku 1998. Hodinu trvající záběry z vystoupení v Bratislavě na Pasienkoch poskytla ze svých archívů Slovenská televize. Těšit se lze na skladby Fero, Ulica, Sestrička z Kramárov, Amnestia na neveru, Ja viem, Tuláci v podchodoch, Čo je, čo chceš?, Let It Be a další. Elán tvrdí, že si hodlá dát v nejbližším roce a půl pohov od muziky. Nabízené DVD je posledním střípkem do mozaiky, který kapela v letošním roce nabídla.

BMG, 90 min.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám