Hlavní obsah

Vítězkou ostravské ankety Senior roku se letos stala Věra Heroldová

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězkou sedmého ročníku ostravské ankety Senior roku 2013 se stala operní a koncertní zpěvačka, pěvecká pedagožka Věra Heroldová. Slavnostní vyhlášení bylo na programu v úterý 19. listopadu ve velkém sále Divadla loutek v Ostravě.

Foto: Josef Zajíc

Šest nominovaných seniorů: zleva J.Semecký,V.Heroldová,A.Šimela, Z.Šupíková,V.Dobrovský, R.Ulman

Článek

Odborná komise vybírala z 27 nominovaných osobností starších 65 let navržených seniorskými organizacemi, městskými společnosti a jednotlivci.

Anketě předcházelo vyhlášení literární soutěže pro žáky 5.-9. ročníku základních škol na téma Mezigenerační dialog. Do soutěže bylo zasláno celkem 35 slohových prací ze sedmi základních škol v Ostravě a Vratimově. Z každé školy byly vybrány nejzajímavější práce, jejich autoři byli oceněni pamětními listy a reklamními předměty města Ostravy. Nejlepší se představili na jevišti Divadla loutek v Ostravě a přítomní se svěřili o příhodách, které zažili se svou babičkou nebo dědečkem.

Laureát ceny Senior roku města Ostravy se vyhlašuje od roku 2007. První oceněnou soutěže pro aktivního seniory starších 65 let se stala MUDr. Blanka Malá (rok vyhlášení 2007), následovali JUDr. Eva Teicherová (2008), Mgr. Jaroslav Král (2009), Luděk Eliáš (2010), Ing. Lubomír Pásek (2011) a profesor Jan Hališka (2012).

Seniorkou roku 2013 Ostravy se stala operní a koncertní zpěvačka a rovněž pěvecká pedagožka Věra Heroldová. Kytičky a ocenění předával náměstek primátora města Ostravy Mgr. Martin Štěpánek a předseda sociální komise Mgr. Lubomír Pospíšil.

Věra Heroldová se narodila 29. září 1921 v Brně. Studovala na brněnské konzervatoři. Ztvárnila roli Milady ve filmu Dalibor. V 1944 se stala sólistkou opery Národního divadla moravskoslezského. Aktivně se zúčastňuje besed a kulturních akcí. Obdržela také Cenu Senior prix 2013 od Nadace Život umělce. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám