Hlavní obsah

Cena Cannes pro Evu Zaoralovou

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANNES

Filmová novinářka a umělecká ředitelka karlovarského festivalu Eva Zaoralová převzala z rukou ředitele festivalu Gilese Jacoba ocenění - plaketu s canneskou palmou a proslulými schody. Spolu s ní ho dostaly u příležitosti 60. výročí Cannes tři desítky ze zhruba 4 000 akreditovaných novinářů.

Článek

"Canneský festival pro mě znamená strašně moc. Byl to jeden z mých prvních festivalů, když jsem jako novinářka začínala, a pořád se sem ráda vracím. Je to vždycky zásobárna dobrých filmů a místo mnoha báječných setkání," řekla Právu Zaoralová.

Zároveň dodala, že má na letošním ročníku filmového svátku v Cannes jiné povinnosti. Ty vyplývají z práce pro karlovarský festival. "Vedle toho všeho je to i festival mého srdce, protože mám důvěrný vztah ke dvěma zemím - Francii a Itálii. Ocenění mě moc těší, i když zároveň připomíná, že už nejsem nejmladší - když tak vidím ostatní oceněné kolegy, všichni máme za sebou už hodně canneských let," dodala novinářka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám