Hlavní obsah

Manekýni pomáhají se správným výběrem vánočních dárků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Obchody v Paříži budou letos vyřizovat po Vánocích o něco méně reklamací a žádostí o výměnu pánského oblečení. Postarala se o to skupina svérázných manekýnů, kteří na sebe o víkendu nechali věšet oblečení, a pomáhali tak ve specializovaném obchodě s pánskou módou Celio na Champs-Elysées zákaznicím vybírat oblečení pro jejich příbuzné nebo přátele.

Článek

Skupinka, která si říká Shoppenboys, nastoupila ve velmi skromném odění, jednotných červených trenýrkách, a zákaznice si mezi nimi mohly vybrat toho, kdo se postavou nejvíce podobá tomu, koho chtějí dárkem obšťastnit, a na něm vyzkoušet vybrané dárky. Z toho plyne, že Shoppenboys nejsou typizovaní playboyové známí z módních magazínů, ale muži, jaké má doma většina žen - vysocí, malí, hubení, s "pneumatikou" kolem pasu a tak dále.

Zakladatel skupiny Romain Martin řekl, že nápad ji založit mu bleskl hlavou, když mu snoubenka darovala košili, která mu neseděla. Teď tvoří Shoppenboys 17 manekýnů ve věku 19 až 63 let. Poprvé se předvedli v květnu v Nice a v Paříži se objevili už v září.

Kritériem pro jejich výběr bylo, zda se přitom sami chtějí dobře bavit. Jejich produkce není placená, proplácí se jim jen cesta a obchod jim věnuje bony na nákup svého zboží. O zájemce ale nouze není - za jediný den se přihlásilo ke třem stům kandidátů a celkově je jich v seznamu na tisíc. V příštím roce chtějí netradiční manekýni nabídnout své služby i zákaznicím firmy Celio v zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám