Hlavní obsah

Šneci s bylinkovou nebo masovou náplní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyzkoušejte něco nového

Článek
Suroviny na těsto:
400 g hladké mouky
25 g droždí
1 vejce
2 dcl mléka
1 lžička krupicového cukru
7 dkg Hery
Rama Cremefine ke šlehání na potření
sůl
Bylinková náplň:
Svazek čerstvých nasekaných bylinek
20 dkg sýru Mozzarella
1 balení rajčatového protlaku
4 lžíce Ramy Cremefine na vaření
Masová náplň:
1 cibule
1 stroužek česneku
30 dkg krůtího masa
Rama Cremefine na vaření

Doba přípravy: 45min

Postup

Připravíme kynuté těsto, které necháme asi 40 minut kynout. Poté jej rozválíme na 5 cm silný plát. Smícháme ingredience na bylinkovou /masovou náplň a klademe na něj. Plát svineme do rolády, rozkrájíme na 3 cm silné plátky a rozložíme na vymazaný plech. Povrch potřeme Ramou Cremefine na vaření a necháme dalších 15 minut kynout. Poté dáme do trouby a pečeme.

Masová náplň: Cibulku a česnek zpěníme na oleji. Přidáme mleté, nebo najemno nakrájené krůtí maso, směs koření na mletá masa, vše dusíme doměkka. Nakonec přidáme Ramu Cremefine na vaření. Náplň nanášíme na těsto až po vychladnutí.

Tipy a inspirace:
Slané pečivo připravujeme z kynutého těsta s větším přídavkem soli.
Slané těsto pomaleji kyne, a proto musíme do kvásku vždy přidávat lžičku cukru, aby dobře vzešel.
Na bylinkovou směs použijeme majoránku, šalvěj, bobkový list, bazalku, tymián.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám