Článek
Suroviny na těsto: |
400 g hladké mouky |
25 g droždí |
1 vejce |
2 dcl mléka |
1 lžička krupicového cukru |
7 dkg Hery |
Rama Cremefine ke šlehání na potření |
sůl |
Bylinková náplň: |
Svazek čerstvých nasekaných bylinek |
20 dkg sýru Mozzarella |
1 balení rajčatového protlaku |
4 lžíce Ramy Cremefine na vaření |
Masová náplň: |
1 cibule |
1 stroužek česneku |
30 dkg krůtího masa |
Rama Cremefine na vaření |
Doba přípravy: 45min
Postup |
Připravíme kynuté těsto, které necháme asi 40 minut kynout. Poté jej rozválíme na 5 cm silný plát. Smícháme ingredience na bylinkovou /masovou náplň a klademe na něj. Plát svineme do rolády, rozkrájíme na 3 cm silné plátky a rozložíme na vymazaný plech. Povrch potřeme Ramou Cremefine na vaření a necháme dalších 15 minut kynout. Poté dáme do trouby a pečeme.
Masová náplň: Cibulku a česnek zpěníme na oleji. Přidáme mleté, nebo najemno nakrájené krůtí maso, směs koření na mletá masa, vše dusíme doměkka. Nakonec přidáme Ramu Cremefine na vaření. Náplň nanášíme na těsto až po vychladnutí.
Tipy a inspirace: |
Slané pečivo připravujeme z kynutého těsta s větším přídavkem soli. |
Slané těsto pomaleji kyne, a proto musíme do kvásku vždy přidávat lžičku cukru, aby dobře vzešel. |
Na bylinkovou směs použijeme majoránku, šalvěj, bobkový list, bazalku, tymián. |