Místo lyžování a koulování si školáci užívají letních prázdnin, které s oblibou tráví na pobřeží oceánu s celou rodinou. Vánoční stromečky mají buď umělé nebo zasazené v květináči. Pro dokreslení zimní atmosféry bývají okna domů polepená obrázky s náměty sněhu a námrazy.

Příprava vánočního dezertu  Foto: Profimedia.cz

Vánoční hostina má většinou formu pikniku pod otevřeným nebem. Pijí se ovocné šťávy, australské pivo a víno. K jídlu se podávají studené obložené mísy, chlazené ovocné a zeleninové saláty a přeslazené dorty a zákusky. Nesmí chybět ani meloun.

A kdo si chce jídelníčkem připomenout historii své země jako jedné z bývalých britských kolonií, dá si o štědrovečerní večeři jako dezert teplý švestkový nákyp s hrozinkami a ořechy polévaný vaječným koňakem.

Nadívaný krocan nesmí chybět na stědrovečerní tabuli.

V Austrálii se s oblibou známí a příbuzní navzájem navštěvují a vůbec jim nevadí, když kvůli setkání musí jet několik set mil. Tradičním zvykem je i posílání nejrůznějších pohlednic a gratulací, kterých Australané zasílají vžydy neuvěřitelné množství. 

Dokonce mezi sebou soutěží, kdo se může pochlubit větším počtem obdržených vánočních blahopřání! Aby si je každý mohl dobře prohlédnout a případně i přepočítat, připínají je umělohmotnými kolíčky na pestrobarevné šňůry, zavěšené nedaleko jídelního stolu, nebo vkusně naaranžované v oknech.