Článek
Suroviny na 4 porce: |
320g těstovin |
600g lososa |
100g švestkových povidel |
100g sušených švestek |
200g Ramy Cremefine na vaření |
bazalka |
piniové nebo lískové ořechy |
cistronová šťáva |
olivový olej Bertolli Classico |
sůl a hrubě drcený pepř |
Pracovní postup: |
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a následně promícháme s trochou olivového oleje, nasekanou bazalkou a lehce orestovanými piniovými ořechy. Lososový steak osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a na troše olivového oleje opečeme z obou stran do měkka. Švestková povidla rozpustíme na pánvi, přidáme Ramu Cremefine na vaření a společně necháme přejít varem. Do takto připraveného sosu vkládáme překrájené sušené švestky.