Hlavní obsah

Zemřel nejstarší adrenalinový nadšenec, rekordy překonával i po stovce

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 108 let zemřel Jack Reynolds, nejstarší britský odvážlivec, který po dovršení sta let překonal hned čtyři světové rekordy. O úmrtí informoval britský server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Jack Reynolds se svojí dcerou při oslavě 108. narozenin

Článek

Reynolds, jenž pocházel z britského Chesterfieldu, se nesmazatelně zapsal do historie světových rekordů. Mezi 104. a 107. rokem života totiž vytvořil vždy nový rekord a prostřednictvím svých pokusů vybíral peníze na dobročinné účely.

Vitální stařík se tak stal nejstarším člověkem, který si nechal udělat první tetování, jel na horské dráze či na lanovém skluzu. Reynolds podle informací z rodiny onemocněl v prosinci loňského roku a zemřel v sobotu.

Veteránovi se podařilo vybrat neuvěřitelnou částku pro zdravotníky

Koronavirus

Bývalý pracovník železáren se rozhodl po překlenutí životního jubilea každý rok vymyslet nový nápad, jak i díky svému věku překonat světový rekord. Při oslavě 104. narozenin si tak nechal potetovat paži, o rok později se vydal na horskou dráhu zvanou „Twistosaurus”.

Když slavil po sto páté, rozhodl se vyzkoušet zipline dráhu a sklouzl se nad údolím v anglickém Jezerní oblasti. Poslední kousek předvedl vloni, kdy si ve svých sto sedmi letech zahrál v britském seriálu Hollyoaks. Letošní, již sto osmé narozeniny oslavil Reynolds vzhledem k nucené karanténě pouze decentně a z plánovaného rekordu muselo sejít.

Díky popularitě jeho kousků se podařilo během let vybrat tisíce liber na dobročinné účely. „Byl to neuvěřitelný chlap. Vždycky se cítil mnohem mladší, než ve skutečnosti byl,” řekla Reynoldsova dcera Jayne Goodwinová.

„Náš život bez něj už nikdy nebude takový jako dřív. Bude navždy mým hrdinou,” dodala Goodwinová. Kromě otce byl Reynolds také dvacetinásobným dědečkem a osminásobným pradědečkem.

Seznamte se s 99letým veteránem, kterému po překonání koronaviru tleskala celá nemocnice

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám