Hlavní obsah

Zbraně vyrobené z meteoritu půjdou do dražby. Cena je závratná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z amerických společností na výrobu zbraní se pochlubila svou zbrusu novou chloubou - zbraní vyrobenou z údajně 4,5 miliard let starého meteoritu. Sada dvou takových nástrojů by měla být v prodeji v brzké době za v přepočtu téměř 100 miliónů korun. Podle zakladatele společnosti je tento výrobek svatým grálem pro všechny sběratele, píše deník Daily Mail.

Foto: Cabot Gun

Sada zbraní z meteoritu vyjde na téměř 100 miliónů korun.

Článek

Sadu zbraní, která se pyšní názvem The Big Bang Pistol Set, má na starosti společnost Cabot Gun sídlící v americké Indianě.

Nevšední produkt je vyroben z železného meteoritu Gibeon, jenž byl v roce 1830 nalezen v Namibii. Odhaduje se, že by mohl být starý až 4,5 miliardy let. Podle výrobců se jedná o zcela první funkční zbraně vyrobené z meteoritu.

Foto: Cabot Gun

Meteorit, z něhož byla zbraň vyrobena, je údajně starý 4,5 miliardy let.

Zakladatel společnosti Rob Bianchin uvedl, že by si pistoli typu M1911, který byl využíván v obou světových válkách, přáli vlastnit všichni sběratelé zbraní.

„Velké množství sběratelů i odborníků se mi svěřilo, že se jedná o svatý grál pro všechny sběratele. Bude to nejcennější klenot jakékoliv sbírky,“ má jasno Bianchin.

Foto: Cabot Gun

Jde o pistoli typu M1911.

Podle deníku Daily Mail by se sada neobvyklých zbraní měla objevit v aukci v brzké době za těžko uvěřitelných 4,5 miliónu dolarů (zhruba 94 miliónů korun). Přesný termín aukce však výrobci zatím neuvedli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám