Hlavní obsah

Zběsilá krádež luxusního vína za miliony. Lahve létaly během policejní honičky vzduchem

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do luxusního hotelu nedaleko francouzského města Beaune se dvakrát po sobě vloupali lupiči. Odcizili burgundská vína v hodnotě zhruba 350 tisíc eur (9,1 milionu korun), v patách jim však byl majitel hotelu a později také četníci. Po nich lupiči, které se nepodařilo dopadnout, házeli ukradené lahve vína.

Foto: Profimedia.cz

Hodnota lahví ve vinném sklepě může být skutečně obrovská. Ilustrační foto

Článek

K prvnímu vloupání došlo v pondělí a ze sklepa byly rovněž odcizeny lahve s vínem. K druhém incidentu došlo v úterý nad ránem, kdy se maskovaní lupiči dostali opět do prostor sklepa, odkud vynosili lahve s drahým vínem. Jestli spolu obě vloupání souvisí, policie zatím nezjistila.

Majitel odlehlého hotelu, kterého ze spánku vzbudil alarm, okamžitě naskočil do auta a vydal se po stopách zlodějů. Nejdříve sám ve svém autě pronásledoval dodávku po okreskách a následně rovněž na dálnici A6, která vede směrem na Lyon. Tam se k němu přidali rovněž četníci.

Jejich zásah ale podezřelí muži komplikovali házením lahví s vínem směrem na čelní sklo automobilu. Ani při jednom pokusu však nebyli přesní a lahve čelní sklo policejního auta míjely, informoval server The Guardian.

Z michelinské restaurace ukradli luxusní víno, škoda přesahuje 10 milionů

Muži

Policie objevila opuštěné auto zlodějů, kteří narazili asi 35 kilometrů severně od Lyonu do svodidel, podezřelé muže se ale dopadnout nepodařilo. Policie nyní zahájila vyšetřování a zjišťuje, zda obě vloupání má na svědomí stejný gang.

Burgundské víno je považováno za jedno z nejlepších na světě. Není výjimkou, že jedna lahev z některé z prestižních vinic může mít hodnotu i několik tisíc eur. Kolik vína policie objevila v opuštěné dodávce, policie nezveřejnila.  Majiteli hotelu ale za dva dny vznikla ztráta asi půl milionu eur (13 milionů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám