Hlavní obsah

Ve zdech starého domu v USA objevili při rekonstrukci pašerácký poklad

Novinky, Veronika Kulhavá

Dům proslulého pašeráka nedaleko New Yorku nedávno odhalil po mnoho let ukrývané tajemství. Americký pár objevil v útrobách svého domu několik desítek lahví kvalitní whisky z doby prohibice. „Zdi našeho domu jsou plné drahocenného alkoholu,“ komentují situaci šťastní nálezci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když se Nick Drummond a Patrick Bakker nastěhovali do legendami opředeného domu ve vesnici Ames, která leží zhruba tři hodiny jízdy od New Yorku, nepřikládali místním povídačkám o alkoholovém bohatství žádný význam.

Dům nechal na začátku dvacátého století postavit německý hrabě Adolph Humpfner. Podle historek místních obyvatel se jednalo o velice záhadného muže. Humpfner figuroval v mnoha skandálech a bylo veřejným tajemstvím, že se v době prohibice zapletl i do pašování alkoholu.

A je po zábavě. Poklad, který hledalo 350 000 lidí, byl po 10 letech nalezen

Muži

Po pašerákově náhlé smrti proběhla řada pokusů o nalezení jím ukrytého bohatství. Dům byl samozřejmě tou nejpravděpodobnější skrýší, nikomu se však nepodařilo objevit nic zajímavého. Až do letošního podzimu.

Velký objev

Na začátku října se pár rozhodl pro rozsáhlou rekonstrukci. Během prvních úprav objevili Bakker s Drummondem v podezdívce domu zvláštní nález. Byla to lahev whisky pečlivě zabalená do slámy a hedvábného papíru. Dvojice postupně objevovala další alkohol.

„Zpočátku jsme ve zdi našli sedm balíčků po šesti lahvích a hned vzápětí další čtyři. Před necelým týdnem jsme našli několik dalších kusů,“ řekl Drummond novinářům. Celkem bylo nalezeno 66 lahví.

Veškerý alkohol objevený v domě je značky Gaelic Old Smuggler Brand (Starý gaelský pašerák). Firma existuje dodnes a jedná se o kvalitní skotskou whisky. Pár plánuje všechny plné lahve prodat, každá byla oceněna na tisíc dolarů (zhruba 22 000 korun). Jednu z lahví si nálezci vychutnají sami.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám