Hlavní obsah

V Tokiu soutěžily kuchařské špičky v přípravě sushi, zvítězil Rus

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicet kuchařů z celkem 15 zemí bojovalo v pátek v japonském Tokiu o titul nejkreativnějšího sushi mastera v rámci každoroční soutěže World Sushi Cup Japan. Cílem bylo vytvořit nejzajímavější sushi výtvor tohoto roku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šéfkuchaři z celého světa soutěžili v přípravě sushiVideo: Reuters

 
Článek

Porotci určovali vítěze na základě kreativity a originality jejich sushi tácu, který se skládal obvykle z 20 až 40 kusů sushi. Na přípravu měli soutěžící přesně 40 minut a vyjma výše zmíněných faktorů hodnotili porotci také techniky, které kuchaři při přípravě svých výtvorů použili.

Příprava tradičního japonského sushi není vůbec jednoduchá. Rýže musí být uválená do přesných rozměrů a konzistence – jde o techniku, která vyžaduje nejen talent, ale také mnoho cviku.

Kuchaři mimo jiné vyřezávali či vypalovali ingredience z mořských plodů do tvarů ptáků a květin, přičemž diváci měli možnost na závěr výtvory jednotlivých soutěžících také ochutnat.

Vítězem dvoudenního klání se stal ruský kuchař Vladimir Park, který provozuje restauraci v Norsku. Šlo už o jeho třetí účast v této soutěži, uspěl však poprvé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám