Hlavní obsah

V malém japonském bistru se stojí fronty. Může za to Trump

Malé bistro s názvem Munch's Burger Shack nacházející se v hlavním japonském městě Tokiu zaregistrovalo v poslední době nebývalý nával návštěvníků. Důvodem je nedávná návštěva amerického prezidenta Donalda Trumpa, který si tam vyzkoušel jeden z jejich burgerů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V malém japonském bistru se stojí fronty. Může za to TrumpVideo: AP

 
Článek

Hlava Spojených států amerických si na burgeru z bistra Munch's Burger Shack pochutnávala společně s předsedou japonské vlády Šinzó Abem. Trump se s ním setkal, aby s ním probral otázky týkající se vzájemné spolupráce.

Ačkoliv je Japonsko známé spíše svým tradičním pokrmem s názvem suši, je vidět, že tamní lidé nepohrdnou ani kvalitním burgerem.

Skutečnost, že si Trump smlsl na burgeru z jednoho z tokijských bister, vyvolala obrovské pozdvižení. O to větší, že si americký prezident pokrm velmi pochvaloval.

Stejný burger nyní touží ochutnat velké množství lidí. Někteří z nich do bistra jezdí dokonce i ze vzdálených měst.

Majitel bistra touží po restauraci v New Yorku

Menu, které si Trump objednal, od té doby v bistru disponuje novým názvem - „President Trump Set“. To obsahuje cheeseburger, porci hranolek a zelný salát. Cena za takové menu činí 1400 japonských jenů (asi 270 korun).

Majitel bistra Yutaka Yanagisawa agentuře AP prozradil, že je toto menu v poslední době mezi zákazníky bezesporu nejoblíbenější. Jeho snem je otevřít si podobnou restauraci v New Yorku. Věří totiž, že japonský smysl pro detail může burger pozdvihnout na ještě vyšší úroveň.

Reklama

Výběr článků

Načítám