Hlavní obsah

Tekutá pošta potěší nejen ekology a milovníky minimalismu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechat si poslat víno rovnou do schránky? Ve Velké Británii už to není žádný problém. Tamní vinařství spustilo službu doručování speciálních lahví přímo do poštovních schránek svých zákazníků. Kromě originality společnost sází také na ekologii.

Foto: Profimedia.cz

Santiago Navarro vyrábí víno v lahvích z recyklovaného plastu.

Článek

Londýnská společnost Garcon Wines nabízí speciální „placaté lahve“, které zákazníkům doručí přímo do poštovní schránky. A protože firma myslí také na ekologii, lahve jsou vyrobeny z recyklovaného plastu, což také znamená, že jsou oproti těm běžným lehčí.

Cílem společnosti původně bylo snížit náklady za neúspěšné objednávky, kdy si zákazník zásilku nepřevzal. Zbytečné výjezdy automobilů doručovacích společností také pochopitelně zatěžují ovzduší emisemi.

Foto: Profimedia.cz

Kromě toho, že jsou lahve ekologické, vlezou se i do poštovní schránky, případně se dají srovnat jako knihy v knihovně.

Ocenění se lahve dočkaly i u prestižního časopisu Forbes, který balení označil za „největší pokrok v balení vína za 200 let“. Nápad firmy uvítal rovněž známý britský přírodovědec a dokumentarista Sir David Attenborough, jehož hlas si jistě vybaví diváci populárních pořadů o přírodě.

„Vidím výhodu zejména v tom, že jsou lahve vyrobeny z již recyklovaného plastu. Rovněž se mi líbí také jejich nízká hmotnost, která šetří další energii. Přeji vám mnoho zdaru,” uvedl na adresu společnosti Attenborough.

Tři druhy

Vzhledem k tomu, že trendy udržitelnosti a ohleduplnosti k životnímu prostředí hrají firmě do karet, našlo se ihned množství fanoušků několika odrůd vína v minimalistických lahvích o standardním objemu 75cl. V nabídce je kromě sauvignonu, chardonnay či merlotu také růžové víno ze Španělska.

Vinařství, které staví úspěch na omylu pracovnice a unikátních etiketách

Muži

„V době, kdy se o plastovém odpadu hojně diskutuje, jsme přišli s recyklovanými plastovými lahvemi. O životním prostředí se ve vinařském průmyslu začíná hovořit až v poslední době. Většina vinařství nad balením nepřemýšlí, podívají se, jak to dělají ostatní, a dělají to podobně, což není úplně dobrý model,” myslí si zakladatel firmy Santiago Navarro.

„Připadá mi to, jako bychom se na lodi z devatenáctého století vydali do dnešního světa,” dodává Navarro.

Reklama

Výběr článků

Načítám