Hlavní obsah

Pro jednoho přeplácaný nesmysl v bulce, pro druhého jedinečná lahůdka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titulem nejdražšího burgeru na světě se může pyšnit „Golden Boy” z dílny nizozemského šéfkuchaře Robberta Jan de Veena. V jeho restauraci vzniká jedinečný burger z vybraných ingrediencí, který však může působit až přeplácaným dojmem. Pokud si jej objednáte, rázem budete o pět tisíc eur chudší.

Foto: Profimedia.cz

Robbert Jan de Veen hrdě představuje nejdražší burger na světě.

Článek

Kvalita každého burgeru začíná a končí u výběru masa. Pokud se zakousnete do Golden Boye, čeká na vás pomleté šťavnaté wagyu A5, tedy jedno z nejkvalitnějších hovězích mas vůbec. Že se nejedná o žádný fastfoodový burger, naznačuje už i samotná zlatá bulka, která je samozřejmě upečena přímo v restauraci.

Pak už následují další ingredience, které jsou rovněž prvotřídní. Nečekejte žádnou anglickou slaninu a kyselou okurku, skutečný gurmán si uvnitř burgeru pochutná na kouscích kraba vařeného v bílém víně, cibulových kroužcích v těstíčku ze šampaňského, bílém lanýži či kaviáru. Nesmí chybět ani uzený šafránovopažitkový dip, který je připraven na základu majonézy z kachních vajec.

Na nejdražší hranolky na světě se čeká dlouhé týdny

Muži

Burger je dále přelitý barbecue omáčkou, která je připravena z cibetkové kávy a single malt whisky Macallan. Nechybí ani pořádná porce čedaru s lanýži, rajče a okurka naložená v matcha čaji.

Luxusních surovin jak tak v přepychovém burgeru opravdu řada. Otázkou ale pořád zůstává, zda taková kombinace chutí není dokonce na škodu. Ať už máte podobné výstřelky rádi, či nikoliv, v restauraci De Daltons zaplatíte za jeden takový burger pět tisíc eur, tedy v přepočtu 127 tisíc korun.

Anketa

Máte rádi burgery?
Ano
59,8 %
Ne
40,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9299 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám