Hlavní obsah

Pizza s konopím je novým hitem, očekávaný účinek se ale nedostaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávných zmírnění zákonů v Thajsku, které nyní dovolují využít konopí v potravinách a nápojích, využil řetězec The Pizza Company. Do jednoho druhu pizzy začali ve všech pobočkách přidávat konopí a zdá se, že marketingový tah zafungoval na výbornou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cannabis pizza se stala v Thajsku hitemVideo: AP

 
Článek

Během přípravy pizzy s názvem „Crazy Happy Pizza“ používají kuchaři standardní ingredience jako sýr, rajčata, olivy, ale také listy konopí. To je mimo jiné i v sýru, kterým jsou naplněny okraje, a v rajčatovém základu, kde je nasekáno na malé kousky. Jeden typický list konopí pak slouží i jako ozdoba.

Řetězec restaurací zareagoval na změnu zákonů v Thajsku, kde je nyní legální využívat konopí v potravinách a nápojích. Využívání pro rekreační účely však v zemi zůstává stále ilegální. V roce 2018 se Thajsko stalo první zemí ve východní Asii, která povolila užívání marihuany pro zdravotní účely.

Lucembursko povolí konzumaci a pěstování marihuany pro vlastní účely

Evropa

Za pizzu s konopím zaplatí zákazníci v každé ze čtyř stovek restaurací 499 bahtů, tedy asi 330 korun. Pokud by ale očekávali, že po obědě budou mít stav jako po užití marihuany s obsahem THC, budou zklamaní. Listy konopí totiž obsahují THC jen ve velmi malém množství.

„Spíš jde o to, že můžete vyzkoušet chuť samotného konopí, maximálně se můžete po jídle cítit trochu ospalí, ale rozhodně nebudete mít stav jako po vykouření jointa,“ uvedl pro agenturu AP Panusak Suesatboon, generální ředitel společnosti provozující restaurace.

Omezení se také vztahují na propagaci samotné pizzy. Restaurace může pizzu s konopím inzerovat pouze na svých jídelních lístcích a nesmí ji prodávat dětem mladším 12 let.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám