Hlavní obsah

Osmiletý chlapec pomáhá svým superhrdinům

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho otec, dědeček i strýc jsou váleční veteráni. Dnes osmiletý Tyler Stallings z amerického Marylandu se ocitl v šoku, když se dozvěděl, že mnoho veteránů žije ve Spojených státech na ulici. Rozhodl se proto konat a v útlém věku začal lidem bez domova pomáhat.

Foto: Profimedia.cz

Válečný veterán bez domova. Ilustrační foto.

Článek

Byly mu teprve čtyři roky, když se dozvěděl fakt, že mnoho válečných veteránů končí na ulicích jako lidé bez domova.

Představa toho, že superhrdinové, jak označuje svého tatínka, dědečka a strýce, mají být na okraji společnosti, ho vyděsila.

S dětskou naivitou se tak rozhodl, že jim začne stavět domy. Brzy však pochopil, že si bude muset vybrat realističtější způsob pomoci. Po debatě s matkou padla volba na vybírání prostředků pomocí internetové sbírky.

Za nashromážděné peníze poté Tyler nakupuje věci pro denní potřeby, připravuje je do balíčků a rozdává právě veteránům, jejichž životní osud není příliš veselý.

Hrdinské balíčky

„Chtěl jsem zkrátka nějak pomáhat. Poté, co jsem se od mámy dozvěděl o některých osudech válečných veteránů, jsem s tím musel něco dělat,“ říká chlapec, jenž do balíčků pojmenovaných „hero bags“ k zubnímu kartáčku a pastě v zimě přidává i rukavice, čepici, přikrývku. Nechybí ani svetr či mýdlo.

Třináctiletý chlapec peče vlastní dobroty s láskou k potřebným

Muži

Během čtyř let svojí aktivity, kdy dokázal vybrat přibližně 50 tisíc dolarů (1,2 milionu korun), pomohl balíčky zhruba třem tisícovkám veteránů.

Ať už předává balíčky charitativním organizacím, nebo chodí do ulic osobně, jeho pomoci si lidé na ulici váží.

Reklama

Výběr článků

Načítám