Hlavní obsah

Nomos představil nový kalibr a hodinky

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá manufaktura Nomos představila na uplynulém hodinářském veletrhu Baselworld nový model s názvem Minimatik a především nový velmi tenký automatický kalibr DUW 3001. Po loňském uvedení vlastního krokového ústrojí se tak jedná pro Nomos o další krok vstříc nezávislosti na švýcarském výrobci strojků ETA.

Foto: Nomos (3x)

Nomos Minimatik a nový kalibr DUW 3001

Článek

Vývoj strojku DUW 3001 (Deutsche Uhrenwerke) zabral značce z Glashütte, která je teď nově dostupná i v České republice, tři roky a stál 2,5 miliónu eur, tedy asi 69 miliónů korun.

Výsledkem je kalibr sestávající se ze 157 částí a s tloušťkou pouhých 3,2 milimetru. Jeho průměr pak činí 28,8 milimetru a rezerva chodu je standardních 42 hodin.

Nomos Tangente v automatické verzi se strojkem DUW 3001

Na podzim měl být každý model z nabídky dle oznámení výrobce dostupný i ve variantě s novým automatickým strojkem, přičemž zatím s ním byly uvedeny dva modely.

Prvním je nová verze modelu Tangente, což je vůbec první model od Nomosu představený na začátku 90. let minulého století. S 6,9 milimetru vysokým pouzdrem je automatická varianta těchto hodinek jen o 0,3 milimetru tlustší než ta s manuálním strojkem.

Nomos Minimatik

Druhým pak nový model Minimatik, který je podle Nomosu s průměrem 35,5 milimetru vhodný i pro ženy a který svým klasickým vzhledem dokonale zapadá do koncepce této německé značky. Stejně jako nová verze Tangente má i Minimatik na ciferníku červený nápis „automatik“. V prodeji by měl být na podzim. Výrobce uvádí cenu 2800 eur, ta česká zatím není známa.

Reklama

Související témata:

Související články

Oris má další jazzovou limitku

Švýcarská značka Oris představovala v minulých letech pravidelně limitované edice hodinek věnované významným jazzovým hudebníkům. A letošek není výjimkou. Na...

Výběr článků

Načítám