Hlavní obsah

Nejvýše nad zemí položená restaurace slaví jubileum, výhled z ní je impozantní

Dubaj

V sobotu uplynulo přesně deset let od otevření dubajské restaurace At.moshpere. Ta se pyšní titulem nejvýše položené restaurace nad zemí. Hosté mohou povečeřet ve výšce 422 metrů a kochat se skutečně jedinečným výhledem do okolí.

Foto: Profimedia.cz

Nejvýše nad zemí položenou restauraci hledejte v Dubaji.

Článek

Pokud dubajský podnik navštívíte, vyjde vás nejlevnější hlavní jídlo na zhruba 200 dirhamů (téměř 1200 korun), dezert na 95 dirhamů (560 korun), ale můžete si také objednat 30 gramů nejlepšího kaviáru až za 1140 dirhamů (6700 korun).

Restaurace se nachází ve 122. patře nejvyšší budovy světa Burdž Chalífa a má v plánu být jednou z nejluxusnějších restaurací světa. Kromě mezinárodní kuchyně lze ochutnat také speciální biomenu.

Jak se stravovat v Dubaji za mrzký peníz jako šejk

Cestování

Jste milovníky kvalitních steaků? Pak je jasnou volbou japonské wagyu v kvalitě A5, tedy prakticky jeden z nejlepších steaků na světě. Tomu pochopitelně odpovídá cena, 240 gramů vyjde na 1260 dirhamů, tedy zhruba 7400 korun. V nabídce nechybí ani žabí stehýnka, ústřice nebo lanýže.

Kromě kulinářského zážitku na vás bude čekat také impozantní výhled do okolí, zejména západ Slunce za horizont si užije každý milovník možná až trochu kýčovité romantiky.

Jestliže do Dubaje budete mít cestu a toužíte po zážitku z nejvýše položené restaurace, rozhodně ale nepromeškejte okamžik rezervace, není totiž výjimkou, že stoly jsou zarezervované dlouho dopředu.

Michelin rozdával ve Francii hvězdičky, letos s jednou nevídanou změnou

Muži

Návštěvu restaurace pak jednoduše můžete spojit s prohlídkou nejvyšší budovy světa, která je vysoká 828 metrů, má 163 pater a 46 pater ve věži a dvě parkovací patra v suterénu. Nabízí apartmány, byty, kanceláře i luxusní hotel.

Má také druhou nejvýše položenou vyhlídkovou plošinu, která se nejprve nacházela ve 124. poschodí ve výšce 452 metrů, od roku 2014 ve 148. patře ve výšce 555 metrů. To ale v roce 2016 překonala Šanghajská věž, která má vyhlídkovou plošinu ve výšce 561 metrů.

Anketa

Láká vás povečeřet v nejvýše položené restauraci na světě?
Ano
33,6 %
Ne
66,4 %
Celkem hlasovalo 3326 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám