Hlavní obsah

Nejstylovější letošní zmrzlina vyjde na 275 korun za jednu porci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z britských výrobců zmrzliny se pochlubil novým produktem, který až nápadně připomíná plod hruškovce přelahodného - avokádo. Studená pochutina, která tento druh ovoce z velké části obsahuje, se podává v avokádových slupkách a tradiční pecku nahrazuje zmrzlinová koule s příchutí arašídového másla.

Foto: Snowflake Gelato

Porce zmrzliny vyjde na 275 korun.

Článek

Avokádová zmrzlina s názvem Avolato je dílem britského výrobce zmrzliny s názvem Snowflake Gelato, který má pobočky v Londýně a Manchesteru.

Výkonný ředitel a zakladatel společnosti Asad Khan britskému časopisu The Grocer prozradil, že myšlenka vyrobit něco podobného vznikla především díky tomu, že si uvědomil, jak moc je avokádo mezi lidmi oblíbené a zároveň také zdraví prospěšné.

Zmrzlina obsahuje z 60 procent avokádo, které je smícháno s vodou, hroznovým cukrem, pektinem a vlákninou. Servíruje se v avokádové slupce spolu s bambusovou lžící a tácem a tradiční pecku nahrazuje zmrzlinová koule s příchutí arašídového másla. Pochoutka neobsahuje žádné mléko, lepek ani rafinovaný cukr.

Silvia Gaettová, jež zmrzlinu vyrábí, se pro deník The Evening Standard zmínila, že Avolato není jen novou příchutí, ale také formou umění. Za přidanou hodnotu si však milovníci nových chutí budou muset připlatit, jedna porce totiž v přepočtu vyjde na 275 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám