Hlavní obsah

Nejlepší restaurací světa je opět Osteria Francescana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Restaurace Osteria Francescana nacházející se v italské Modeně má opět důvod k oslavám. V rámci letošního udílení cen na World‘s 50 Best Restaurant Awards získala titul nejlepší restaurace pro rok 2018. Šéfkuchař Massimo Bottura převzal toto ocenění za poslední tři roky již podruhé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Italská Osteria Francescana byla vyhlášena nejlepší restaurací na světěVideo: Reuters

 
Článek

„Je neuvěřitelná senzace dosáhnout takového bodu. A víte, co si myslím? V posledních letech jsme společně dosáhli něčeho výjimečného,“ svěřil se agentuře Reuters Bottura.

O celkovém pořadí soutěže, za kterou stojí společnost William Reed Business Media, rozhodla odborná porota čítající více než tisíc členů. Mezi nimi byli šéfkuchaři, kritici a další odborníci z gastronomie z celého světa. Udílení cen se uskutečnilo minulé úterý ve španělském Bilbau.

Na druhém místě letos skončila španělská restaurace El Celler de Can Roca a na třetím Mirazur z Francouzské riviéry. Loňský vítěz Eleven Madison Park z New Yorku skončil čtvrtý.

Reklama

Výběr článků

Načítám