Hlavní obsah

Muž tráví rok v kontejneru

Novinky, znk

Americký profesor se rozhodl strávit rok v kontejneru. Chce tím dokázat, že lidé mohou být šťastní i s málem a minimalizovat svůj dopad na životní prostředí.

Foto: repro Cnet

Americký profesor Jeff Wilson

Článek

Jeff Wilson, profesor environmentalismu na Huston-Tillotsonské univerzitě v texaském Austinu, si ke svému experimentu vybral odpadový kontejner o třech metrech čtverečních, což podle listu The Daily Mail odpovídá zhruba jednomu procentu plochy průměrného amerického domu.

„Projekt chce na tomto extrému ukázat, jestli je možné žít šťastně a zdravě ve velmi malém prostoru,“ podotkl Wilson.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

K experimentu se rozhodl před třemi lety, kdy mu vypršela nájemní smlouva. Prodal všechno, co v bytě měl, a sedm měsíců spal ve své pracovně na univerzitě, zatímco si zařizoval kontejner.

Chci, aby kontejner dosáhl standardu, kterým by nepohrdla ani má matka
Jeff Wilson

Nastěhoval se do něj letos v únoru a od té doby se musel potýkat s řadou problémů, jako je zatékající střecha nebo sprchování vědrem. Jednou mu jeho domov nechala radnice odtáhnout a jeho exmanželka u něj mimo jiné odmítla nechat přespat jejich šestiletou dceru. Do budoucna má ale v plánu své obydlí vyšperkovat a pořídit si sprchu, toaletu, pračku, sušičku a bojler.

„Chci, aby kontejner dosáhl standardu, kterým by na jednu noc nepohrdla ani má matka,“ prozradil Wilson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám