Hlavní obsah

Michelinský šéfkuchař přišel s převratnou změnou, zaměstnancům se uleví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský šéfkuchař a majitel několika restaurací Mike Robinson se rozhodl, že v jeho podniku se již nebudou podávat ve všední dny obědy. Důvodem je přetížený personál, který nemá dostatek volna. Od změny si rovněž slibuje spokojenější hosty.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Robinson provozuje tři restaurace včetně michelinskou hvězdou oceněné The Harwood Arms v Londýně. Doposud bylo zvykem, že si hosté mohli zajít na oběd i večeři. Před dvěma týdny však bylo polední menu vypuštěno, aby měl personál dostatek času k odpočinku.

„To nejdůležitější, co v restauraci máme, je personál. Pokud pracujete pět dní v týdnu v režimu, kdy se podává oběd i večeře, pak vám dva dny odpočinku prostě nestačí. Je na čase zavést pozitivní změnu,” uvedl v rámci podcastu Biting Talk.

Pro jednoho přeplácaný nesmysl v bulce, pro druhého jedinečná lahůdka

Muži

„Je zvykem, že lidé v restauracích odpracují měsíčně vysoký počet hodin. Já ale chci, aby u nás talentovaný personál zůstával dlouhodobě. Proto umožním zaměstnancům pracovat zhruba 45 až 55 hodin týdně, přitom v oboru je obecně průměr někde okolo 70 hodin. Je důležité, aby lidé měli rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem,” vysvětlil s tím, že pozoruje, že změna se odráží i ve spokojenosti zákazníků.

„Klademe teď ještě větší důraz na kvalitu servisu během večeří, navíc můžeme mít déle otevřeno. Pokud je spokojený personál, jsou spokojení i hosté. Jestliže chceme, aby se našemu oboru opět dařilo, musíme se o naše zaměstnance starat,” dodal restauratér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám