Hlavní obsah

Koupit si rodinný dům, nebo jeden doutník? Miliardáři mají na výběr

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco mnoho lidí řeší i takové věci, zda si koupit deset nebo 15 deka šunky a jak ušetřit na novou ledničku, když ta stará přestává fungovat, boháči to mají jinak. Rozhodují se, jaký alkohol si vyberou ke kterému doutníku nebo jaký doutník si vůbec koupí. A protože těm největším zhýralcům už taková Cohiba nestačí, poohlíží se po něčem ještě luxusnějším. Anebo prostě aspoň dražším.

Foto: Gurkha Cigars

Tento doutník si normální člověk nevychutná. Nevydělá na něj totiž za celý život.

Článek

Výrobce doutníků Gurkha Cigars přišel s doutníkem, který stojí nesmyslný milión dolarů, tedy bezmála 25 miliónů korun. Jak lze taková cena ospravedlnit? Upřímně, dost dobře nelze. Ale výčet důvodů, které poskytuje sám výrobce, rozhodně stojí za to zmínit. Aspoň pro pobavení.

Každý z těchto ručně ubalených doutníků obsahuje esenci z klasického koňaku Remy Martin’s Black Pearl Louis XIII, který se prodává za 165 000 dolarů (asi tři milióny korun) za láhev. Vy však ucítíte pouze aroma.

Bílé rukavice nutností

Aby se náhodou nestalo, že váš doutník nebude uválený dokonale, tak tuto výjimečnou sérii může válet pouze skupina pečlivě vybraných pracovníků. Ale to samozřejmě není ještě všechno. Tyto doutníky totiž válí výhradně s páskou přes oči, aby se tak více soustředili na svůj hmat a nic je u výroby nerušilo.

Tyto královské doutníky jsou pak plněné vzácnou náplní z odlehlých míst Himaláje a váleny z tabáku, který byl promýván výhradně vodou Fiji. A kdyby vás už snad tato snobárna přestávala bavit, tak jen dodejme, že doutník je zabalen do zlatého listu a osázen diamanty o celkové hmotnosti pět karátů. Až domů vám jej pak přiveze kurýr, který s ním smí zacházet pouze v bílých rukavicích. Tak a teď zpět do reality.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám