Hlavní obsah

Koncept superluxusní jachty má připomínat bojové plavidlo kombinované s vesmírnou lodí

Novinky, tcs

Designéři superjachet se neustále předhánějí v tom, jak by mohli zaujmout miliardáře toužící po luxusním plavidle. S novým neotřelým designem teď přišli návrháři ze společnosti Officina Armare. Jejich 110 metrů dlouhá jachta vzhledem připomíná bojové plavidlo zkřížené s vesmírnou lodí budoucnosti.

Foto: Officina Armare

Jachta s názvem Project Centauro má na první pohled zaujmout svým vzhledem.

Článek

Svůj nejnovější výtvor nazvali designéři Project Centaura a je určen všem, kteří mají po kapsách volných několik miliard a chtějí za ně dostat plavidlo, které vzhledově vypadá, jako ze sci-fi románů z blízké budoucnosti.

Jachta pojme celkem 14 pasažérů a 38 členů posádky. Je opatřena nezbytným heliportem, který je umístěn na přídi, aby na zádi zbylo místo pro velký neotřelý bar, který pokračuje malými lázněmi a krytým bazénem.

Foto: Officina Armare

Zájemce o tuto krásku si bude muset připravit až několik miliard.

Project Centauro počítá s tím, že majitel nebude chtít mít jachtu pouze zakotvenou v některém z přímořských letovisek, ale bude s ní chtít vyrazit i na širé moře.

Připravte si miliardy. S hybridem objevíte oceán ve stylu Jamese Bonda

Muži

Proto je v lodi potápěčská stanice a observatoř i místo pro dva čluny. Běžná cestovní rychlost jachty má dosahovat kolem 18 uzlů (33 kilometrů za hodinu), nejvyšší možná rychlost pak bude ještě o dva uzly vyšší (37 km/h).

Foto: Officina Armare

Pohled z můstku

I když se jedná pouze o koncept, Officina Armare ujišťuje, že je schopna postavit loď za dva roky. To znamená, že pokud by si klient koncept vybral, mohli bychom tuto superjachtu spatřit už v roce 2022.

Cena uvedena nebyla, protože záleží, jak by chtěl klient vybavit interiér. Ceny podobných plavidel však běžně dosahují částek v řádech miliard korun.

Foto: Officina Armare

Tmavý vzhled a jednoduchý tvar má evokovat vesmírnou loď či nová bojová plavidla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám