Hlavní obsah

Připravte si miliardy. S hybridem objevíte oceán ve stylu Jamese Bonda

Novinky, nčs

Tu a tam se objeví zmínka o prodeji či výrobě nové luxusní jachty, která nenechá chladným žádného milovníka cestování na hladině. Ovšem plavidlo, které se v mžiku dokáže proměnit na ponorku, to je skutečně specialita. A přesně to dokáže luxusně velký hybrid pojmenovaný Carapace, jehož návrh nyní spatřil světlo světa.

Foto: Profimedia.cz

Z hybridu bude k vidění i život pod hladinou. Ilustrační foto

Článek

Plavidlo ve stylu agenta Jamese Bonda kromě „standardního“ luxusu jachet nabídne možnost se na deset dní ponořit do hloubky až 300 metrů. Za návrhem hybridního plavidla stojí italská společnost Fincantieri, konkrétně 34letá designérka Elena Nappiová.

Ta představila 78 metrů dlouhé plavidlo, které na palubě ukrývá například vlastní posilovnu, malé lázně, salónky s barem, bazén a nadstandardní kajuty, které mohou sloužit například byznysmenům a diplomatům k přísně tajným schůzkám. Ve 300 metrech pod hladinou vás zřejmě nikdo rušit nebude...

„Plavidlo je určeno pro všechny, kteří touží nejen po luxusní lodi, ale také kontaktu s mořem, aby se cítili skutečně svobodní. Dnes se vyrábějí lodě čím dál větší, aby na sebe v přístavech upoutaly pozornost. Zapomíná se však na ten kontakt člověka s mořem. To je načase napravit,“ prozradila Nappiová.

Jachta s vlastní vinárnou a vodopádem má punc naprostého luxusu

Muži

Jen tak pro někoho však Carapace nebude. Ačkoliv přesná cena zatím nebyla stanovena, předpokládá se, že šplhat bude do stovek milionů eur, tedy pravděpodobně miliard korun.

„Našim klientům nabídneme na lodi bezpečnost, prestiž, komfort a nádherné zážitky,“ vyjmenovala výhody pro budoucí majitele superlehkého plavidla designérka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám