Hlavní obsah

Je libo oroseného Putina či ležák mexického typu Trump? Na Ukrajině máte možnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spoluzakladatel pivovaru Pravda sídlícího v ukrajinském městě Lvov Jurij Zastavny tvrdí, že pivo není jenom nápoj, ale také věc, která může šířit určité politické sdělení. V roce 2016 proto své výrobky začal pojmenovávat po předních světových politicích. Nyní se jeho nabídka rozrostla a jedním z nových piv je například ležák mexického typu s názvem Trump.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V ukrajinském pivovaru vaří pivo s politickým podtextemVideo: AP

 
Článek

Pivovar začal v roce 2016 s golden alem pojmenovaným po ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi, černým pivem s názvem Obamova naděje a pšeničným pivem belgického typu věnovaným německé kancléřce Angele Merkelové.

Nyní se pivovar pochlubil také pivem typu IPA s názvem Trudeau a ležákem mexického typu s názvem Trump.

„Není to jenom o samotných politicích, ale také o tom, na co mohou nebo nemohou mít v Ukrajině vliv,“ tvrdí Zastavny.

Etiketa každého z piv je navíc ozdobena příznačnými motivy. Například pivo s názvem Trudeau má na etiketě kanadského premiéra s boxerskými rukavicemi a ministryni zahraničí Chrystiu Freelandovou. Oba podporovali vládní boj proti separatistům podporovaným Ruskem na východě Ukrajiny.

Pivovar Pravda již vyrobil více než milión láhví, které se pomalu začínají šířit po celém světě. Export zaujímá zhruba pět až sedm procent výroby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám