Hlavní obsah

Invaze dortů a zákusků. V Praze se konal Prague Cake Festival

– Praha
Novinky, Nšt

Ve sladký ráj se o víkendu proměnil hotel Pyramida v Praze. Konal se zde totiž třetí ročník Prague Cake Festivalu, tedy unikátní akce pro všechny milovníky dortů, dezertů či jiných delikates.

Prague Cake Festival v Praze Video: Novinky

 
Článek

Pětadvacet vystavovatelů představilo návštěvníkům festivalu své nejlepší speciality od klasických českých zákusků nebo tradičních anglických koláčů přes rakouské sachery, muffiny až po americké donuty nebo francouzské makronky.

„Cílem Prague Cake Festivalu je především představit návštěvníkům všechny možné varianty dortů na sto různých způsobů od A do Z, a to především na jednom místě,“ řekla Novinkám hlavní organizátorka festivalu Kristýna Stejskalová.

Foto: Novinky

Návštěvníci fetsivalu mohli ochutnat různé druhy dortů.

Velkým lákadlem na festivalu byly kromě domácích cheesecaků a brownies také cupcakes - tedy malé zákusky s designovým zdobením, různými náplněmi a příchutěmi.

Na veletrhu byly také představeny trendy v oblasti veganské stravy či bezlepkové diety.

V rámci doprovodných programů se mohli návštěvníci zůčastnit také soutěží či workshopů.

Foto: Novinky

Letošní novinkou festivalu byl domácí cheesecake.

Kdo festival letos nestihl, rozhodně nemusí zoufat. Už teď je totiž jasné, že i příští rok se milovníci sladkého budou mít opět na co těšit.

„Příští ročník bude ve velkém, koncept festivalu budu trochu obměňovat. Bude mnohem větší, mezinárodní a budeme slučovat koncept Prague Candy Festivalu s Prague Cake Festivalem,” sdělila Stejskalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám