Hlavní obsah

Hvězdný šéfkuchař z Provence se vrací do Prahy

Novinky, jky

Glenn Viel patří k nejnadanějším francouzským kuchařům současnosti. Již loni se v Praze na krátko objevil v rámci festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne a do české metropole po loňském velkém úspěchu zavítá v rámci blížícího se letošního ročníku i tentokrát. Držitel dvou michelinských hvězd v kultovní restauraci L´Oustau de Baumanière v Provence se objeví v Praze počátkem listopadu.

Foto: MCellard

Glenn Viel

Článek

Glenn Viel je jedním z nové generace kuchařů, kteří podávají hvězdné výkony přibližně posledních deset let. Pracoval pod takovými šéfkuchaři, jako jsou Alain Ducasse, Jean-François Piège nebo Nicolas Sale. Smutně lze konstatovat to, že kuchaře podobné úrovně v současné době Praha nemá, a i proto michelinské restaurace v Praze spíše ubývají než přibývají.

Foto: L´Oustau de Baumanière

Glenn Viel umí naservírovat stylově i obyčejnou mrkev. Tedy obyčejnou - samozřejmě z místní produkce z Provence. Pro Prahu si ale chystá trochu vyšší gastronomii.

Viel bude v Praze vařit na honosných banketech na francouzské ambasádě a ve Francouzské restauraci Obecního domu 7. a 8. listopadu. A protože se vše koná pod záštitou festivalu šampaňského, tak Vielovo pětichodové menu budou doprovázet i vhodně zvolené bublinky přímo z Champagne.

Nejde však ani vzdáleně o jedinou bublavou akci, která se počátkem listopadu odehraje v Praze. Chystají se mimo jiné kombinace šampaňského s asijskou kuchyní, plody moře, lanýži či langustami. Chybět nebude ani tradiční velká degustace šampaňského, které by se mělo účastnit bezmála 20 šampaňských domů s celkem asi 30 vzorky bublinek.

Reklama

Výběr článků

Načítám