Hlavní obsah

Humanoidní obr se chystá na první krůčky, fanoušci jásají

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci japonského anime se radují. Humanoidní obr Gundam, kterého sestrojili japonští inženýři v Jokohamě, se chystá na první krůčky po našem světě. Podoba osmnáct metrů velkého giganta je založena na robotovi RX-78-2 Gundam.

Foto: Profimedia.cz

Robot Gundam v Tokiu. Ilustrační foto

Článek

Humanoidní robot se poprvé objevil v animovaném seriálu režiséra Jošijukiho Tomina s názvem Kidó senši Gundam, který pochází už z roku 1979. A právě ten byl předlohou japonským inženýrům, kteří se rozhodli postavit osmnáctimetrového robota. Bude sloužit především jako turistická atrakce v přístavním městě.

„V Gundam Factory v Jokohamě si návštěvníci budou moci prohlédnout robota Gundama v životní velikosti. Podělíme se s nimi také o proces vývoje od samého začátku až do prvních krůčků,” uvádí web objektu Gundam Factory, který slouží jako muzeum pro fanoušky anime.

Na videu z července letošního roku je již vidět, jak obří robot dokáže pokrčit pravou nohu a zdá se, že bude brzy připraven udělat první plnohodnotný krok. Nutno ale říct, že robotovi zatím chybí hlava, celkové dokončení tedy ještě nějakou chvíli potrvá.

„Očekáváme, že velké otevření a představení proběhne už tento rok,” uvedla firma, která plánovala představení robota na červenec letošního roku. Kvůli koronavirové pandemii však svůj plán zatím odložila na říjen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám