Hlavní obsah

Hotel na malebném ostrůvku uprostřed zátoky nabízí práci snů

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až 130 tisíc dolarů (zhruba 3 miliony korun) za sezónu nabízí majitelé majáku na ostrůvku uprostřed kalifornské zátoky San Pablo nedaleko San Franciska páru, který se bude starat o hosty, kteří přijedou na maják přenocovat. Tento výdělek při vydělení dvěma sice výše průměrné mzdy v regionu nedosahuje, dvojice se však nebude muset starat o ubytování a stravu.

Foto: Profimedia.cz

Ostrůvek East Brother skýtá malebné ubytování ve viktoriánském stylu.

Článek

V hustě zastavěné kalifornské oblasti je ostrůvek East Brother Island o rozloze zhruba 0,4 hektaru příjemným únikem z reálného světa. Stojí tu maják z roku 1874, který dnes slouží rovněž jako ubytování bed and breakfast.

Noví správci se budou muset starat o provoz majáku i hosty pětipokojového ubytování. „Úspěšným kandidátem bude pár, ve kterém alespoň jeden má průkaz na řízení motorového člunu. Oba zaměstnanci pak budou muset zajistit všechny typy služeb od šéfkuchaře až po pokojskou,“ stojí v inzerátu.

Foto: Profimedia.cz

Budova slouží jako ubytování pouze čtyři dny v týdnu, další tři mají správci sami pro sebe.

„Milovali jsme to tu,“ uvedl pro server deníku San Francisco Chronicle třicetiletý Elan Stewart, který se svou ženou Katy pracoval na ostrůvku uplynulé tři roky. Na ostrově se mu nejvíc zalíbila odlehlost místa. K nejbližšímu lidskému obydlí je to 20 minut plavby člunem.

Jakmile hosté odjedou, správcům ostrova dělají společnost pouze racci, lachtani, tuleni a kormoráni. Život tu neplyne příliš jiným tempem, než na jaké byli zvyklí lidé, kteří maják v 19. století postavili.

Foto: Profimedia.cz

Maják je stále funkční.

Stewartovi mají jedenáctiměsíčního syna a z ostrova odešli, protože chtějí být blíž rodině. „Možná bychom tu zůstali navždy, kdybychom přišli na způsob, jak si sem objednat pizzu,“ s úsměvem dodala Katy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám