Hlavní obsah

Horník objevil velký diamant. Radost mají také kolegové

Novinky, nčs

Pořádné štěstí zažil minulý týden horník v indickém státě Madhjapradéš. Během pracovní směny objevil diamant, jehož cena se pohybuje okolo pěti milionů rupií (1,5 milionu korun). Nálezce se ale bude muset podělit s ostatními kolegy, kteří byli na směně, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Horník objevil 11karátový diamantVideo: AP

 
Článek

Diamant objevil Anandilal Kushwaha společně se svými osmi kolegy a odevzdal ho na příslušné úřady. Podle nich podobný nález nebyl dlouhou dobu učiněn a téměř 11karátový diamant bude vydražen v aukci.

Jen o pár dní dříve přitom Kushwaha objevil jiný, ovšem podstatně menší diamant. Oba jsou však kvalitní, doplnil server Hindustan Times.

Ze šťastného horníka se ale milionář zatím nestane. Naopak důvod k radosti budou mít také kolegové nálezce, kteří minulé úterý byli u objevu. Devítka horníků se spravedlivě podělí o vydraženou sumu, která by podle úřadů měla činit v přepočtu zhruba 1,5 milionu korun. Každý by si tak měl přijít v přepočtu zhruba na 167 tisíc korun před zdaněním.

Tanzanec učinil největší nález svého druhu, přes noc se stal milionářem

Muži

Je to pro mě velký úspěch. Budeme pokračovat v práci ve stejných místech a doufám, že se ještě něco objeví. Všichni moji kolegové hráli velkou roli v objevu tak velkého diamantu,“ uvedl nálezce.

V oblasti se nejedná o první nález velkého diamantu. Už v roce 1961 byl objeven drahokam o hmotnosti 44,55 karátu.

Reklama

Výběr článků

Načítám